Impacto de la genética y la nutrición en la eficiencia y sostenibilidad en el porcino

Sobre la actividad

El sector productor porcí afronta grans reptes amb relació a garantir la seva sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, en les tres vessants l'eficiència de la producció garantint el benestar dels animals és un element clau, i en particular ho és l'eficiència amb què s'utilitza el pinso a les explotacions, ja que, d'una banda, els costos en pinso poden arribar al 70% del total dels costos i el seu consum està íntimament lligat a les emissions que es deriven de l'explotació. La consideració de tots aquests elements en la producció porcina actual, des de la perspectiva de la nutrició i de millora genètica, és una realitat per al sector, i també als projectes de recerca d'interès aplicat que es desenvolupen tant nacionalment com internacionalment. La jornada que es proposa pretén, per una banda, presentar activitats de recerca aplicada a les disciplines de nutrició i millora genètica s'estan duent a terme des de l'IRTA amb l'objectiu d'incrementar la sostenibilitat del sector porcí; i de l'altra, oferir la visió pràctica de la implementació d'alguns d'aquests desenvolupaments per part d'empreses del sector.

Castellano
Precio: Gratuito
15/01/2022 - 31/01/2022
11:00h - 13:30h
Plazas limitadas
En línea

Horario

11:00 h. Presentación de la jornada. Dª. Raquel Quintanilla, IRTA. SR. Joan Tibau, IRTA.
11:15 h. Determinismo genético de caracteres implicados en la eficiencia y sostenibilidad de la producción porcina. Juan Pablo Sánchez, IRTA.
11:45 h. Actuaciones sobre la eficiencia dentro de un programa de mejora genética porcina. SR. Josep Reixach (Batallé).
12:15 h. Pausa
12.30 Eficiencia alimentaria y sostenibilidad en porcino SR. Rosil Lizardo, investigador del programa de Nutrición Animal.
13:00 h. Estrategias para mejorar la precisión en la alimentación de cerdos de engorde. Paz Aymerich (Vall Companys).
13:30 h. Discusión general moderada por Juan Tibau (IRTA).

Organiza

Comparte

Lugar de realización

Jornada en línea
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Teléfono: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Suscríbete a la Newsletter
Recibe todas las novedades
del IRTA en tu mail.
 
Haz clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down