XXI Jornada tècnica postcollita

Sobre l'activitat

XXI Jornada tècnica de postcollita. Postcollita: digitalització

Les noves tecnologies estan irrompent en la postcollita i tot i que el seu nivell d’implantació encara no és alt, no hi ha dubte que suposaran un avantatge competitiu. L’automatització a la presa de dades, la integració de dades, l’ús de sensors en continu, el Machine learning i la creació d’algoritmes de decisió, són paraules que cada vegada ens resulten més familiars.


Però hi ha molts dubtes respecte a com dur a terme la digitalització en un sector com és el de la postcollita: per on comencem? Quines eines ens poden ajudar? Quina informació volem obtenir? És important recollir les dades però igual d’important és treballar-les i aconseguir que ens donin una informació útil i senzilla d’interpretar.


Tots aquests dubtes i alguns més, són els que s’intentaran resoldre en aquesta XXI Jornada. La digitalització del sector és el nou repte al que s’enfronta la postcollita del 2023 i hem d’estar preparats per poder afrontar-lo i donar solucions intel·ligents al sector hortofructícola.

Castellà
Preu: 40€ clients STP / 50€ altres assistents (amb dinar)
30/05/2023 - 30/05/2023
08:30h - 16:00h
Places limitades
Lleida

Ponents

left button
right button

Neus Teixidó

Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.

Horari

8.30 h Validació d’inscripcions
9.00 h Presentació de la jornada Sra. Neus Teixidó. Cap del Programa Postcollita de l’IRTA.
9.25 h Anàlisi de la campanya. Perspectives Sra. Pilar Plaza i Sra. Natàlia Alòs. Programa Postcollita de l’IRTA.
9.50 h Com pot l’IRTA ajudar en temes de digitalització al sector fructícola Sr. Joan Bonany. Programa Fructicultura d’IRTA Mas Badia.
10.10 h Control automàtic i registre de la pressió: com aconseguir una estanqueïtat perfecta a les cambres d’atmosfera controlada Sr. Manuel Piriz. Export Manager d’Absorger. FreshCloud, plataforma digital d’AgroFresh per a obtenir dades en temps real i millorar la qualitat i la rendibilitat dels productes Sr. César Balguerias. FreshCloud EMEA Product Specialist, Agrofresh.
10.30 h Noves aplicacions mòbils per mesurar la qualitat de la fruita Sra. Maria Sisquella. Programa Postcollita de l’IRTA.
10.50 h Pausa
11.30 h Panells de decisió. Cas d’èxit Sra. Paquita Escoi. Responsable de qualitat a Fruilar.
11.50 h Avenços en la digitalització durant la postcollita Sra. Laia Torregrosa. Directora de Departament d’I+D d’Ilerfred. Optimitzant la postcollita: com la robotització està revolucionant la confecció de fruita Sr. Isaac Mataró. Director comercial MafRoda Nord Espanya
12.10 h Efectes de diferents estratègies de reg deficitari en la qualitat organolèptica del préssec Sra. Gemma Echeverria. Programa Postcollita de l’IRTA.
12.30 h Unitec, cada dia més innovació Sr. Marco Vecchi, Departamento de R&D de Unitec. El mesurador de midó automàtic per al control de la maduració de pomes i peres Sr. Simone Pasqualin. Enginyer Agrònom d’Isolcell.
12.50 h Ripe for Innovation: Latest Advances in Fruit Storage Technology and Research (traducció simultània) Sr. Felix Büchele. Researcher in Postharvest Quality and Techonolofy. Kompetenzzentrum Obstbau Bodensee (KOB), Rabensburg, Germany
13.30 h Cloenda de la jornada
14.00 h Dinar networking (IRTA-Fruitcentre)
15.00 h Sessió de demostració d’equips que ens faciliten la digitalització: TURONI TESTO CLARIFRUIT
16.00 h Final de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Auditori Joan Oró. Parc Agrobiotech de Lleida Parc Gardeny, 25003 Lleida
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down