XIX Jornada Postcollita. Sessió pinyol

Sobre l'activitat

Després d’un any sense la Jornada Postcollita i a l’espera que en un futur ens puguem tornar a retrobar de forma presencial, aquest 2021, us proposem una jornada en línia, en la que podrem resumir les característiques de la campanya 2020.

A part del Covid-19, les pedregades i l’avançament de les collites amb un inferior potencial de conservació han estat els trets diferencials d’una campanya que recordarem per totes les excepcionalitats que ens ha tocat viure. També volem aprofitar aquesta jornada per compartir amb tots vosaltres les noves investigacions que s’estan duent a terme a l’IRTA en temes de postcollita de fruita.

És per aquest motiu, que hem dividit la jornada en dos dies; un per a fruita de pinyol i l’altre per a fruita de llavor. En un format breu amb presentacions curtes molt enfocades a la part pràctica de cada temàtica. Us podeu inscriure a cadascuna d’elles per separat o a les dues, segons us convingui.

Algunes ponències s’emmarquen dins els Grups Operatius:

‘GEOPEACH Caracterització i control de la podridura àcida causada per Geotrichum spp. en presseguer a la zona del Baix Segre’.
‘GOMORI Monilinia spp. i Rhizopus spp. en fruita de pinyol’.
‘PEACHNIR Classificació automàtica de préssec i nectarina segons estat de maduresa mitjançant tecnologia no destructiva NIR’ mitjançant noves estratègies que no deixin residus en el moment de la collita’.

Castellà
Preu: Gratuït
27/05/2021 - 27/05/2021
15:30h - 17:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Elena Costa

La Dra. Elena Costa es (1994), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (1997) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat de Lleida. Des de l’any 2002 treballa a l’IRTA, en el servei tècnic de Postcollita, assessorant a empreses del sector, especialment centrals hortofructícoles  de fruita de llavor i fruita de pinyol, en tots els aspectes relacionats en les etapes de postcollita des de la conservació, tractament postcollita i ús d’atmòsferes dinàmiques e inhibidors de l’acció de l’etilè .

Horari

15.30 h Benvinguda i presentació de la jornada Dra. Neus Teixidó, cap del Programa de Postcollita de l’IRTA.
15.40 h Guia d’autocontrol de la Qualitat a les centrals fructícoles Sra. Montserrat Setó, inspectora agroalimentària dels SSTT del DARP a Lleida.
15.55 h Trets diferencials de la campanya 2020 en postcollita de fruita de pinyol Dra. Elena Costa, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
16.05 h AGROFRESH: Efectes de SmartFresh en conservació i vida útil en fruita de pinyol DECCO: DeccoPYR, l’alternativa
16.20 h Geotrichum i Rhizopus, malalties emergents en fruita de pinyol Què en sabem? (GEOPEACH1 i GOMORI2) Dra. Carla Casals, Programa de Postcollita de l’IRTA.
16.35 h ILERFRED: Sistema de refredament ràpid per aigua SANIFRUIT: L’alternativa postcollita per a la fruita de pinyol, SANI-FH L
16.50 h Conèixer el punt de maduració del préssec amb tecnologia NIR (PEACHNIR3) Dr. Estanis Torres, Programa de Fructicultura de l’IRTA.
17.05 h Torn obert de preguntes
17.30 h Fi de la jornada  

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down