XIX Jornada Postcollita. Sessió llavor

Sobre l'activitat

Després d’un any sense la Jornada Postcollita i a l’espera que en un futur ens puguem tornar a retrobar de forma presencial, aquest 2021, us proposem una jornada en línia, en la que podrem resumir les característiques de la campanya 2020.
A part del Covid-19, les pedregades i l’avançament de les collites amb un inferior potencial de conservació han estat els trets diferencials d’una campanya que recordarem per totes les excepcionalitats que ens ha tocat viure. També volem aprofitar aquesta jornada per compartir amb tots vosaltres les noves investigacions que s’estan duent a terme a l’IRTA en temes de postcollita de fruita.
És per aquest motiu, que hem dividit la jornada en dos dies; un per a fruita de pinyol i l’altre per a fruita de llavor. En un format breu amb presentacions curtes molt enfocades a la part pràctica de cada temàtica. Us podeu inscriure a cadascuna d’elles per separat o a les dues, segons us convingui.

Castellà
Preu: Gratuït
03/06/2021 - 03/06/2021
15:30h - 17:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Elena Costa

La Dra. Elena Costa es (1994), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (1997) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat de Lleida. Des de l’any 2002 treballa a l’IRTA, en el servei tècnic de Postcollita, assessorant a empreses del sector, especialment centrals hortofructícoles  de fruita de llavor i fruita de pinyol, en tots els aspectes relacionats en les etapes de postcollita des de la conservació, tractament postcollita i ús d’atmòsferes dinàmiques e inhibidors de l’acció de l’etilè .

Horari

15.30 h Benvinguda i presentació de la jornada Dra. Neus Teixidó, cap del Programa de Postcollita de l’IRTA.
15.40 h Trets diferencials de la campanya 2020 en postcollita de fruita de llavor Dra. Elena Costa, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
15.50 h Influència de l’estat fisiològic del fruit en el potencial de postcollita Dr. Jordi Giné, Programa de Postcollita de l’IRTA.
16.05 h ISOLCELL: Atmosfera Controlada Dinàmica NUTEA: Nous recobriments per a la conservació frigorífica de peres
16.20 h Desordres interns en pera, com diferenciar-los i possibles causes Dr. Christian Larrigaudière, Programa de Postcollita de l’IRTA.
16.35 h FOMESA FRUITECH: Novetat, FRUITFOG-PYR: el primer fumígen amb encesa sense metxa REACTIVA: Anàlisi de fitopatògens mijantçant qPCR
16.50 h Ús de HarvistaTM per a regular la maduració de les pomes Sr. Joaquim Carbó, Programa de Fructicultura de l’IRTA.
17.05 h Patògens minoritaris (o no) en postcollita de fruita de llavor Dra. Rosario Torres, Programa de Postcollita de l’IRTA.
17.20 h Torn obert de preguntes
17.40 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down