Elena Costa
La Dra. Elena Costa es (1994), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (1997) i Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat de Lleida. Des de l’any 2002 treballa a l’IRTA, en el servei tècnic de Postcollita, assessorant a empreses del sector, especialment centrals hortofructícoles de fruita de llavor i fruita de pinyol, en tots els aspectes relacionats en les etapes de postcollita des de la conservació, tractament postcollita i ús d’atmòsferes dinàmiques e inhibidors de l’acció de l’etilè .
Jordi Giné
Jordi Giné Bordonaba, és Enginyer Tècnic Agrícola (Universitat Rovira i Virgili, 2003), Enginyer Agrònom (Universitat de Lleida, 2006), MSc Environmental Diagnostics (Cranfield University, 2007) i Doctor en Postharvest Biosciences per la Universitat de Cranfield (2010).
Des del 2011 treballa com a investigador del programa de Postcollita de l'IRTA estudiant principalment la fisiologia i bioquímica associada als processos de maduració en fruites de pinyol i llavor així com també la utilització d’eines moleculars i biomarcadors per predir la incidència de fisiopaties en postcollita. Ha participat en múltiples projectes nacionals i internacionals , ha liderat un projecte INIA i compta amb 1 patent, 37 publicacions científiques i diversos capítols de llibre.
Christian Larrigaudière
Dr. Christian Larrigaudière, Llicenciat en Ciències Biològiques i doctor en Fisiologia i Bioquímica Vegetal per la Universitat de Toulouse (França).
Després d’una estada postdoctoral al CSIC de Barcelona, es va incorporar com a investigador a l’IRTA el 1992. Actualment és responsable del grup de Fisiologia i Tecnologia de postcollita del Fruitcentre a l’IRTA i un investigador de reconeixement internacional en Fisiologia i Bioquímica de la fruita durant la seva fase postcollita. S’ha especialitzat en l’estudi de la resposta d’estrès a factores abiòtics, estrès oxidatiu i definició de sistemes alternatius de control de les principals alteracions fisiològiques dels fruits en la seva fase postcollita. Es un referent internacional en la fisiologia de fruits tractats amb 1-MCP, desenvolupament de sistemes de control de l’escaldat superficial i del enfosquiment intern en fruita. Durant la seva trajectòria professional ha dirigit i participat en 18 projectes d’àmbit nacional (convocatòries espanyoles), 10 projectes internacionals (convocatòries europees), ha coordinat 28 contractes amb empreses, ha publicat més de 70 articles en revistes d’impacte (SCI) i ha dirigit 11 tesis doctorals.
Joaquim Carbó
Joaquim Carbó Pericay és Enginyer Tècnic Agrícola i des de l'any 1984 dur a terme la seva activitat investigadora a l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia. És responsable tècnic de les activitats que es desenvolupen en el marc del Programa de Fructicultura: avaluació de noves varietats i portaempelts, disseny i maneig sostenible de plantacions, bioreguladors i implementació de la qualitat de la fruita.
Rosario Torres
Rosario Torres és Llicenciada en C. Biològiques per la Universitat de València, i Dra en C. Biològiques per la Universitat Politècnica de València. És investigadora del Programa de Postcollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida, i pertany al grup de Patologia de la Postcollita. Els seus àmbits principals d’investigació son el Desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de pre i postcollita de fruita, l’estudi de les interaccions fruita-patogen, així com el Desenvolupament de tècniques moleculars per a identificar i quantificar patògens fúngics i agents de biocontrol. Ha participat en diferents projectes d’investigació estatals (CICYT, INIA, PETRI, CYTED...) i autonòmics (XaRTA), així com del Programa Marc de la UE. Es autora o co-autora de 96 articles en revistes d’impacte internacional i indexades al SCI, té un índex h= 25, ha participat en la preparació de 15 capítols de llibre, i ha publicat 35 articles de divulgació. Ha presentat 5 ponències i més de 140 comunicacions en congressos tan nacionals como internacionals en l’àmbit de la Patologia de la Postcollita de fruita. Participa com a docent al Màster en Gestió e Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el Curs Internacional de Tecnologia i Maneig postcollita de fruita des del seu inici.