Webinar BIOUPRISE

Sobre l'activitat

El projecte BIO-UPRISE pretén ampliar el coneixement de la microbiologia del sòl i l'ús de biofertilitzants produïts a partir de residus orgànics i subproductes generats en processos agrícoles, reduint així l'aportació de fertilitzants minerals, millorant la salut i les funcions del sòl, i mantenint la producció de cultius.

La dinàmica dels nutrients del sòl esta fortament mediat per la microflora del sòl, que inclou els microorganismes (fongs, bacteris i arquees) presents de manera natural als sòls, però també aquells proveïts de biofertilitzants. L'estudi de les interaccions entre diferents factors (tipus de sòls, comunitats microbianes i productes orgànics aplicats) ens permetrà gestionar de manera més eficient la fertilització orgànica, trobar eines per augmentar la salut del sòl i controlar l'impacte en els ecosistemes agrícoles i naturals.
El projecte BIO-UPRISE avalua el creixement de les plantes i l'absorció de nutrients i es centra en els efectes de diferents esmenes orgàniques i biofertilitzants sobre l'activitat micorrízica, l'estat del sòl i l'estructura i funció de la comunitat microbiana.

A més, s'avalua la presència de fongs específics inoculats al sòl amb esmenes orgàniques, buscant el seu paper en l'augment del desenvolupament de les arrels i l'efecte d'algunes soques sobre la solubilització de P.

Projecte BIO-UPRISE (MICINN, ref. PID2020-119312RR-I00), BIOFERTILITZANTS I ESMENES ORGANIQUES INNOVADORES EN HORTICULTURA: ABSORCIÓ DE NUTRIENTS, ROL DE LA RISSOFERA I MILLORA DE LA QUALITAT DEL SÒL.

Català
Preu: Gratuït
18/12/2024
10:30h - 13:30h
Places limitades
En línia

Horari

10.25 h Presentació de la jornada
Bloc 1. Definició i producció 10.30 h Què és un biofertilitzant. Marc legal. Carlos Malla, tècnic de la oficina de fertilització del DARPA
10.50 h Producció de biofertilitzants Biouprise Belén Fernández. Programa sostenibilitat en biosistemes. IRTA
11.10 h Micorrizes i fongs. C. Garcia. Investigador predoctoral. IRTA
11.30 h Torn obert de preguntes
Bloc 2. Aplicació
11.45 h Aplicació hortícola biofertilitzants i fertilitzants Carme Biel. Programa de producció vegetal sostenible. IRTA
12.05 h Ús de bioestimulants i biofertilitzants en cultius extensius Joan Serra. Programa de cultius extensius sostebnibles. IRTA
12.25 h Ús de bioestimulants en fruiters en situació de sequera extrema Estanis Torres. Programa de fructicultura. IRTA
12.45 h Torn obert de preguntes
Bloc 3. Exemples empresa
13.00 h Producció de microorganismes per a l’augment de la sostenibilitat agrícola Gorka Erice. Director tècnic global, Atens
13.30 h I+d empresarial, del projecte al producte Ignasi Salaet. Director adjunt I+D+i. Fertinagro Biotech
13.45h Torn obert de preguntes i Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down