VIII Jornada interactiva de protecció vegetal

Sobre l'activitat

La Jornada interactiva de protecció vegetal es celebrarà aquest any en línia i tindrà quatre ponències. En la primera parlarem de la malatia de la taca ocre de l’ametller, una malaltia fúngica molt estesa a les plantacions del país que comencem a conèixer i controlar. Seguirem amb la Grapholita que és una plaga clau del presseguer, però també fa mal als fruiters de llavor. La incidència de la plaga en poma i pera a Girona s’ha incrementat notablement la darrera dècada. Els estudis biològics duts a terme comparant les poblacions de Lleida i Girona, mostren similituds i diferències en la seva biologia. També parlarem de la importància de les micorrizes en la salut del sòl. En un nou projecte s’estudia la interacció de fongs formadors de micorrizes i d’altres microorganismes que formen part del microbioma amb esmenes orgàniques d’origen agrícola i ramader. A continuació exposarem un video sobre l’ús sostenible de productes fitosanitaris en cítrics, de com ajustar la maquinària d'aplicació per reduir deriva i aconseguir una aplicació segura i eficient amb la dosis ajustada. Finalment, parlarem de Tetranychus urticae en clementins i la seva gestió mitjançant el maneig de la coberta vegetal i les aplicacions d'olis minerals i sense utilitzar acaricides de síntesi.

Català
Preu: Gratuït
13/12/2021
12:30h - 14:15h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Jordi Riudavets

Entomòleg amb experiència en investigació, desenvolupament i transferència de programes de Control Integrat de Plagues. Durant els últims anys ha participat en més de 120 projectes d’investigació amb finançament públic (INIA, Ministerio de Educación y Ciencia, EU) y contractes d’investigació amb diverses empreses privades del sector agroalimentari. Els camps principals d’experiència són el control biològic, la biologia i l’ecologia de les plagues i els seus enemics naturals, el mostreig de plagues, la cria d’insectes i les alternatives pel control de plagues en cultius hortícoles i en productes emmagatzemats. Ha participat en un total de més de 120 publicacions científiques i de divulgació, de las quals 50 són articles en revistes científiques de revisió SCI. És vicepresident de la Sociedad Española de Entomología Aplicada, i membre del Methyl Bromide Technical Options Committee de la United Nations Environmental Program i de la Controlled Atmospheres and Fumigation Organization. Des de 2011 forma part del comitè editorial del Journal of Stored Products Research i des de 2018 del comitè editorial d’Entomologia Generalis.

Horari

12.30 h Benvinguda i presentació de la jornada. Sr. Jordi Riudavets. Cap del Programa Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
12.35 h Què sabem de la malaltia de la taca ocre de l’ametller? Activitats de recerca a l’IRTA. Sr. Jordi Luque, IRTA.
12.50 h Grapholita molesta a Lleida i Girona: diferències i semblances. Sra. Adriana Escudero, IRTA.
13.05 h Importància de les micorrizes en la salut del sòl: la seva aportació per assolir una fertilització sostenible. Sra. Carme Biel, IRTA.
13.20 h Ús sostenible de productes fitosanitaris en cítrics. Sra. Maria Teresa Martinez Ferrer, IRTA.
13:35 Tetranychus urticae en clementins: control biològic per conservació i l’aplicació d’olis minerals. Sr. José Miguel Campos, IRTA.
13.50 h Torn obert de preguntes.
14.15 h Cloenda de la jornada.

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

En línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down