Tipus de composts produïts a Catalunya i nova guia del compostatge

Sobre l'activitat

Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El compost és una esmena orgànica que, si és de prou qualitat, es pot aplicar al sòl per millorar-lo i per promoure el creixement vegetal. La correcta gestió dels residus i altres materials orgànics frescos a través del compostatge permet aprofitar un recurs que contribueix a la millora de l'estructura i la fertilitat dels sòls, que alhora comporta estalvi d'aigua i d'adobs químics. A més, en augmentar el carboni orgànic del sòl, es redueix el risc d'erosió i desertització i es contribueix a la mitigació del canvi climàtic.

En aquesta jornada s'explicarà el treball realitzat sobre la situació de producció de diferents composts a Catalunya i la seva comercialització. A continuació, es presentaran els continguts de la nova Guia del compostatge en granja de dejeccions ramaderes promoguda pel DACC.

Català
Preu: Gratuït
12/05/2023
11:00h - 12:20h
Places limitades
En línia

Horari

11.00 h Benvinguda Sr. Isaac Peraire. Director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).
11.05 h Situació del compost a Catalunya: matèries primeres, producció i comercialització Sra. Meri Pous i Sra. Meritxell Aguilar. Departament de Protecció del Sòl de l’Àrea d’Economia Circular de l’ARC.
11.30 h Com obtenir un fertilitzant d’alta qualitat: Guia del compostatge en granja de dejeccions ramaderes Sr. Joan Parera. Oficina de Fertilització del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària del DACC. Sra. Rafi Càceres. Programa Sostenibilitat en biosistemes de l’IRTA.
12.00 h Torn de preguntes
12.20 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

En línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down