Setmana Fructícola Dia Ametller

Sobre l'activitat

En el marc de la Setmana Fructícola, el dilluns 26 d'octubre hem programat 1 hora i mitja de ponències en línia durant el matí sobre el cultiu de l'ametller amb els experts de l'IRTA, a més d'altres especialistes convidats.

Paral·lelament, a la tarda, els investigadors i tècnics del Programa de Fructicultura de la Fruita Seca de l'IRTA us conviden a anar presencialment a la Finca Experimental de l'IRTA a Les Borges Blanques per seguir les demostracions de camp i tenir un contacte directe amb els experts.

Donada la situació actual, la inscripció a aquesta activitat presencial és obligatòria, per tal que, des de l’organització de l’esdeveniment, ens puguem organitzar i assegurar que totes les mesures a prendre són degudament implementades i així complir totes les mesures Covid.

Sense inscripció prèvia no es podrà accedir a la Finca. Un cop feta la inscripció, us enviarem un correu electrònic de confirmació on us demanarem una ratificació a la mateixa i us passarem els detalls per a l’assistència SEGURA a aquesta activitat presencial, així com tots els detalls de connectivitat a la jornada en línia.

PATROCINADOR DEL DIA
Català-Castellà
26/10/2020 - 26/10/2020
10:00h - 11:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Xavier Miarnau

Xavier Miarnau, Doctor Enginyer Agrònom en Producció Vegetal, que treballa des de 2007 a l’Estació experimental de Lleida en el Programa de fructicultura de l’IRTA. La seva tasca es desenvolupa principalment com a especialista en el cultiu de l’ametller, tant en material vegetal com en tecnologia del cultiu. Actualment és el coordinador de fruita seca a l’IRTA.

Ha participat i participa en projectes de I+D+I tant a nivell espanyol (INIA i MICIN), europeu (FP7) i també internacional.

És autor de nombrosos articles científics i de divulgació, participant activament en la transferència tecnològica al sector, mitjançant la realització de nombroses jornades i conferencies, així, com la coordinació i execució de contractes en l’àmbit privat i públic.

Horari

10:00 h Presentació de la Setmana Fructícola.
10:10 h Anàlisi agronòmica i productiva de les varietats espanyoles respecte les varietats americanes. Dr. Xavier Miarnau, IRTA Ponència patrocinada per VIMAR
10:30 h Problemàtica fitosanitària de la closca tova versus la closca dura. Sra. Laura Torguet, IRTA  Ponència patrocinada per AMYLO-X WG de Certis
10:50 h Criteris importants de qualitat en el mercat de l’ametlla. Sr. Iñigo Vargas, director de projectes d’Arboreto-Crisol Ponència patrocinada per Crisolar
11:10 h Preguntes.   El mateix dia 26 octubre, de 12:00 a 13:30 h, es realitzarà la mateixa sessió en línia íntegrament en castellà.  
TARDA 15:30-17:30 h : Visites presencials a camp DEMOSTRACIONS DE CAMP a la finca IRTA de Les Borges Blanques (inscripció obligatòria) ESTACIÓ 1. Presentació de la parcel·la de varietats americanes i espanyoles. Dr. Xavier Miarnau, IRTA  Demostració patrocinada per HORTICULURA ESTACIÓ 2. Característiques agronòmiques i productives de ‘Vairo’ enfront ‘Nonpareil’. Sra. Marta Maldonado, IRTA. Demostració patrocinada per TIMAC AGRO ESTACIÓ 3. La poda de ‘Vairo’ enfront ‘Nonpareil’. Sr. Ramon Girabet, IRTA. ESTACIÓ 4. Quina varietat presenta menys residus fitosanitaris, ‘Nonpareil’ o ‘Vairo’? Sra. Laura Torguet, IRTA. ESTACIÓ 5. Tast d’ametlles de varietats americanes i espanyoles. Dr. Gemma Echevarria, IRTA. ESTACIÓ 6. Esporga mecànica en mur de fruiter amb podadora FAMA CKP. Sr. Joan Pijoan, FAMA ESTACIÓ 7. Manica pel control de Xanthomones en ametller. Joan Vila, departament tècnic, MANICA COBRE  

Organitza

Comparteix

Patrocina

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down