Sessió de Postcollita

Sobre l'activitat

Com conèixer millor les principals fisiopaties i fongs causants de podridura en postcollita de poma i pera

Les fisiopaties i les podridures causades per fongs, suposen una de les principals causes de pèrdues econòmiques en fruita de llavor. La present sessió formativa té com a objectiu transferir el coneixement necessari per a què els professionals del sector fructícola disposin de les eines per dur a terme una correcta identificació de les principals fisiopaties i podridures causades per fongs de Postcollita en poma i pera. Aquest seminari estarà impartit per investigadors dels grups de recerca de Fisiologia i de Patologia del Programa de Postcollita i assessors del Servei Tècnic de Postcollita de l’IRTA. Durant la jornada es realitzaran sessions formatives teòriques, tant en l’àmbit de la Fisiologia com de la Patologia on els assistents podran familiaritzar-se amb les principals fisiopaties i podridures que afecten a la poma i la pera. Abans d’acabar, es presentarà el material didàctic que s’ha elaborat tant per a fruita de llavor com de pinyol.


Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Identificació i control de fisiopaties postcollita en fruita de pinyol i llavor – FISIOFRUIT” i l’activitat de demostració “Eines per millorar el coneixement i la identificació dels principals fongs causants de podridures en Postcollita de la fruita dolça - PATOPOST”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del

Català (9:00h) i Castellà (12:00)
Preu: Gratuït
19/11/2020
09:00h - 13:40h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Neus Teixidó

Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.

Horari

09.00 h Presentació de la jornada Sra. Neus Teixidó, cap del Programa Postcollita de l’IRTA.
09.10 h Present, passat i futur de les principals fisiopaties i malalties en poma i pera Sra. Elena Costa, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
09.30 h Principals fisiopaties en poma i pera (FISIOFRUIT) Sr. Jordi Giné, Programa Postcollita de l’IRTA.
09.50 h Patologies fúngiques en poma i pera (PATOPOST) Sra. Rosario Torres, Programa Postcollita de l’IRTA.
10.10 h Torn de Preguntes
10.20 h Presentació del material d’identificació Sra. Neus Teixidó, cap del Programa Postcollita de l’IRTA.
10.40 h Cloenda de la jornada  

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down