Reptes i oportunitats pel sector alimentari

Sobre l'activitat

Plataforma ISAQ

Aquesta jornada va dirigida principalment a empreses del sector alimentari de la demarcació de Girona interessades a conèixer els reptes i oportunitats pel sector.

Durant la jornada es presentarà la Plataforma ISAQ, l’objectiu de la qual és acompanyar a les empreses a implementar la Innovació Sostenible en Aliments de Qualitat, donant resposta als reptes i oportunitats identificades.

També es presentaran casos d’èxit en la implementació de les innovacions, així com una taula de debat sobre l’oportunitat que representa la Plataforma ISAQ pel sector.

Català
Preu: Gratuït
23/02/2022
09:00h - 12:45h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Pere Gou

Dr. Pere Gou és Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València (1988) i Doctor Enginyer Agrònom per la mateixa universitat (1993). Des 2015 és el cap de el Programa de Tecnologia dels Aliments de l'IRTA. Des de la seva incorporació a l'IRTA el 1991, ha participat en més de 25 projectes nacionals i 10 europeus. Ha estat membre del comitè científic de tres congressos internacionals. Ha publicat més de 150 publicacions (més de 90 en revistes científiques indexades) i s'ha llicenciat 4 patents. Ha estat professor associat de la Universitat de Girona durant 16 anys (1998-2014) i ha dirigit 8 tesis doctorals. Durant aquest període de temps, ha treballat principalment en tecnologia dels productes carnis, tot i que també en aplicacions a altres aliments. Les línies d'investigació s'han centrat en l'estudi de les modificacions que tant els ingredients com les tecnologies de transformació o conservació (tant les tradicions com les noves) provoquen en les característiques dels aliments (des de propietats tecnològiques fins propietats sensorials), així com el desenvolupament de mètodes no destructius per al monitoratge de les característiques dels productes i els processos. Les seves principals línies d'investigació en l'actualitat són la modelització dels efectes dels ingredients i les tecnologies en el processat i conservació dels aliments i el desenvolupament de mètodes d'anàlisi at-line, on-line i in-line de la qualitat de l' producte i la supervisió de processos.

Horari

9.00 h Benvinguda.
9.15 h Presentació de la Plataforma ISAQ. Sr. Pere Gou, cap del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA.
9.45 h Reptes i oportunitats identificats mitjançant la Plataforma ISAQ. Sra. Anna Claret, Qualitat i Tecnologia Alimèntaries de l’IRTA.
10.15 h Com pot acompanyar la Plataforma ISAQ a les empreses a l’hora d’abordar els reptes i oportunitats? Sra. Brigitte Martínez, Qualitat i Tecnologia Alimèntaries de l’IRTA.
10.45 h Pausa-Cafè
11.15 h Presentació de casos d’èxit dins l’àmbit agroalimentari. • Valorització de la carn de senglar. Sr. Filiberto Sánchez, Qualitat i Tecnologia Alimèntaries de l’IRTA.
• Xerigot, de subproducte a producte. Sra. Brigitte Martínez, Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA.
• Productes innovadors de la barca al plat. Sra. Elsa Lloret, Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA.
• Innovació vs seguretat alimentària: com validar-la? Sra. Belén Martín, Funcionalitat i Seguretat Alimentàries de l’IRTA.
12.15 h Taula de debat sobre oportunitats de la Plataforma ISAQ pel sector alimentari de Girona.
12.45 h Cloenda de la jornada.

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Finca Camps i Armet Auditori 17121 – Monells (Girona)
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down