Josep Usall
Dr. Josep Usall i Rodié, ocupa el càrrec del director general de l’IRTA des del juliol de 2018.
Va obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la UPC el 1991 i es va incorporar a l’IRTA com a investigador el 1992. El 1995 es va doctorar a la UdL. Ha estat director del Servei Tècnic de Postcollita de l’IRTA des de 2002 i cap del programa de Postcollita des de 2012. El camp principal de la seva recerca ha estat el desenvolupament d’estratègies de control de les principals malalties de postcollita de fruita i dels patògens de transmissió alimentària en fruites i hortalisses per consum en fresc i mínimament processades.
Ha participat en 37 projectes de recerca, dels quals 14 com a investigador principal i 5 pertanyents al Programa Marc Europeu, que han resultat en la publicació de més de 160 articles en revistes d’impacte indexades al SCI, 18 capítols de llibre i la col·laboració en l’edició de 9 llibres. Ha presentat més de 150 comunicacions a congressos, entre elles 12 ponències convidades. Ha dut a terme estades de recerca en diversos centres dels EUA, Portugal i Nova Zelanda. La seva interacció amb el sector privat l’ha portat a participar en més de 20 grans contractes amb empreses i és autor de 60 articles de divulgació i de tres patents. Ha estat director d’11 tesis doctorals i és professor en màsters de la UdL. També ha estat membre del comitè editorial de la revista Postharvest Biology and Technology.
Membre de la Taula Permanent i del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya als Patronats de la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA) i de BIOCAT. Vicepresident del Patronat de la fundació privada Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), del Patronat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB) i del Consell de Direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).
Sergio Samper
Nacido en Zaragoza en 1966, es Ingeniero en Telecomunicaciones por la Universidad Politécnica de Madrid. Una vez terminados sus estudios, se incorporó a la empresa familiar como Director del Departamento de Energía, dando un fuerte impulso a esta área, que cuenta en la actualidad con 292 MW de potencia instalada en energías renovables, eólica y fotovoltaica, además de 20 MW en plantas de autoconsumo para sus industrias.
Albert Morera
Albert Morera és llicenciat en Administració i direcció d'empreses per la UB, postgraduat en auditoria i Pade per IESE. Va començar la seva trajectòria professional com a auditor i consultor els seus primers anys per passar al sector carni fa més de 20 anys i va desenvolupar la major part de la seva carrera a Vall Companys, on avui és el director general de la seva principal divisió, la porcina.
José María Bonmatí
Llicenciat en Economia per la UB i en Administració i Direcció d'Empreses pel IESE. Vicepresident d'Alimentària, és director general d'AECOC, associació que reuneix més de 33.000 empreses de la producció i distribució.
Dolors Puyol Miró
Nascuda a Viella el 1965 va completar els seus estudis universitaris a INEFC de Lleida. Durant aquesta etapa va conèixer el seu marit Jaume Abellana, veterinari de professió i, junts, aprofitant la competitivitat i la disciplina que li va inculcar l'esport, van fundar l'empresa Premier Pigs.
Sara Bover
Llicenciada en Farmàcia i Doctora pel Departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona (2000). Actualment responsable de el Programa de Seguretat Alimentària de l'IRTA a Monells, Girona. La seva activitat de recerca s'enfoca en l'estudi i modelització de el comportament dels microorganismes en els aliments i l'avaluació de riscos microbiològics, així com en l'estudi de l'efecte de tecnologies clàssiques i emergents (e.g. altes pressions, bioconservació, envasat actiu) a la conservació i vida útil dels aliments, mitjançant microbiologia predictiva i assaigs de laboratori ( "challenge test", assaig de deteriorament). És coautora de 70 publicacions científiques, a més d'articles tècnics i capítols de llibres. Ha participat en nombrosos congressos i projectes de recerca competitiva, nacionals i internacionals, així com en projectes d'investigació contractual amb empreses de el sector. Regularment, contribueix com a organitzadora, ponent o docent en jornades de transferència, seminaris, cursos universitaris de grau i postgrau, així com de formació tècnica especialitzada. És membre del comitè editorial de l'International Journal of Food Microbiology i Secretària de la Junta Executiva del International Committee of Food Microbiology and Hygiene (ICFMH)