Red to green meat: el valor de la sostenibilitat

Sobre l'activitat

Taula rodona on es debatrà sobre la forma en que s'ha de continuar produint carn de qualitat i competitiva, en un entorn canviant on el consumidor i l’administració demana de fer-ho d’una forma mes sostenible, un aspecte que condicionarà el futur del sector carni.

Castellà
Preu: Gratuït
20/03/2024 - 20/03/2024
11:00h - 13:00h
Places limitades
Barcelona

Ponents

left button
right button

Josep Usall

Dr. Josep Usall i Rodié, ocupa el càrrec del director general de l’IRTA des del juliol de 2018.
Va obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la UPC el 1991 i es va incorporar a l’IRTA com a investigador el 1992. El 1995 es va doctorar a la UdL. Ha estat director del Servei Tècnic de Postcollita de l’IRTA des de 2002 i cap del programa de Postcollita des de 2012. El camp principal de la seva recerca ha estat el desenvolupament d’estratègies de control de les principals malalties de postcollita de fruita i dels patògens de transmissió alimentària en fruites i hortalisses per consum en fresc i mínimament processades.


Ha participat en 37 projectes de recerca, dels quals 14 com a investigador principal i 5 pertanyents al Programa Marc Europeu, que han resultat en la publicació de més de 160 articles en revistes d’impacte indexades al SCI, 18 capítols de llibre i la col·laboració en l’edició de 9 llibres. Ha presentat més de 150 comunicacions a congressos, entre elles 12 ponències convidades. Ha dut a terme estades de recerca en diversos centres dels EUA, Portugal i Nova Zelanda. La seva interacció amb el sector privat l’ha portat a participar en més de 20 grans contractes amb empreses i és autor de 60 articles de divulgació i de tres patents. Ha estat director d’11 tesis doctorals i és professor en màsters de la UdL. També ha estat membre del comitè editorial de la revista Postharvest Biology and Technology.


Membre de la Taula Permanent i del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya als Patronats de la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA) i de BIOCAT. Vicepresident del Patronat de la fundació privada Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), del Patronat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB) i del Consell de Direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).

Horari

11.30h Taula rodona
Modera: Josep Usall, Director General de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
Ponents: • Sergio Samper, CEO de Grupo Jorge
• Albert Morera, Director de la Divisió Porcina de Vall Companys;
• Josep Maria Bonmatí, Director General de AECOC;
• Dolors Puyol, Gerent de Premier Pigs;
• Sara Bover, Cap del Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentària i del Programa de Qualitat i Tecnologia Alimentàries de l’IRTA.
 

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Sala Conference by Acciona (Alimentaria Hub, Pav.5)
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down