RECOMEX 2020

Sobre l'activitat

Un any més, i gràcies a la col·laboració de diferents organismes del sector, us presentem aquesta jornada on es presentaran algunes de les problemàtiques més importants en els cultius extensius d’hivern. Es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector. D’altre banda s’explicaran els Projectes: “Producció de proximitat de farines de qualitat amb un elevat índex de blancor”, “Foment de la producció d’ordi, blat de moro, userda i oleaginoses en la producció ecològica per a l’alimentació dels animals”. Aquesta jornada s’organitza en el marc del projecte PECT Motors pel Segarra-Garrigues, en el qual es promouen actuacions que contribueixen al creixement econòmic del territori impulsat per la innovació als nous regadius i la promoció de la cooperació vertical amb agroindústries. També s’explicarà el projecte “Internet of Extensive Crops” que ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i el projecte AGROgestor (LIFE16 ENV/ES/287).
Aquesta jornada forma part de l’activitat demostrativa “QUALISÒL” de l’operació 01.02.01 de la Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014- 2020.

Català (matí); Castellà (tarda)
Preu: Gratuïta
10/09/2020
10:00h - 12:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari


10.10 h Colza 
  • Tractament de la llavor
  • El cicle de la colza

10.30 h Pèsol proteaginós
  • Tractaments fungicides en vegetació

10.45 h Cereals d’hivern
  • Grans no pol·linitzats en ordi i problemes amb l’espiga dreta
  • Factors que expliquen la disminució del pes hectolítric
  • Germinació dels grans abans de la recol·lecció
  • Problemàtiques de les males herbes de la darrera campanya
  • Com millorem la qualitat del sòl amb les dejeccions ramaderes
  • Varietats de blat tou millorant de cicle llarg
  • Competència del cereal amb les males herbes

12.00 h Fi de la jornada Les ponències aniran a càrrec del Sr. Josep Mª Llenes, DARP. Sr. Miquel Badosa, Glumaagro. Sra. Roser Sayeras; Sr. Joan Serra; Sr. Francesc Domingo; Sr. Joan Fañé; Sr. Jordi Doltra; Sra. Marta da Silva, Sra. Dolors Villegas i Sr. Josep Anton Betbesé, IRTA. Sr. Josep Mª Montull, UdL. Sra. Cristina Trujillo, ADV Conreus Herbacis Sostenibles.
Aquesta jornada es realitzarà en línia. Si esteu interessats en seguir la jornada us podeu inscriure mitjançant l’enllaç que trobareu a sota, a continuació ens posarem en contacte amb vosaltres per enviar-vos l’enllaç de l’aula virtual des d’on podreu seguir la formació

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down