GOTA: Guia per a l’optimització de l’ús i tractament de l’aigua de beguda en vedells d’engreix

Sobre l'activitat

L’aigua és un nutrient essencial i limitat, del qual s’ha de fer un ús responsable. Dins del Grup Operatiu GOTA (Guia per a l’optimització de l’ús i el tractament de l’aigua de beguda en vedells d’engreix) s’ha estimat la petjada d’aigua del vedell d’engreix a Catalunya, i com afecta la qualitat i disponibilitat de l’aigua de beguda sobre els vedells. A més, aquesta guia inclou un protocol per a la correcta presa de mostres de l’aigua a la granja.

Aquesta jornada pretén donar a conèixer la Guia GOTA i les seves recomanacions a ramaders i veterinaris per optimitzar l’ús de l’aigua de beguda en les granges de vedells d’engreix.

Català
Preu: Gratuït
15/06/2022
15:00h - 17:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Maria Devant

Maria Devant té una sòlida formació en R + D en producció porcina i remugant. Durant els darrers 15 anys, ha centrat la seva carrera científica en la producció de vedella millorant l’eficiència de l’alimentació i augmentant els rendiments econòmics, minimitzant l’impacte ambiental, millorant el benestar dels animals i oferint productes d’alta qualitat als consumidors mitjançant la investigació i la innovació. Per assolir aquest objectiu, la creació i el lideratge de la Taula d’Innovació de la Carn ha estat crucial, en aquesta reunió anual 12 representants de tota la cadena de producció proposen i estableixen les prioritats dels temes de recerca, i en aquest fòrum també els connectem les noves demandes socials que arriben i que cal preparar-los (com la reducció d’usuaris d’antibiòtics). La seva experiència és nutrició i maneig, i en cas que un tema necessiti l'experiència en una altra àrea, trobem col·laboració dins de l'IRTA o fora de l'IRTA per solucionar-ho. En els darrers 5 anys, ha centrat la meva recerca en 2 temes: estratègies per millorar la vitalitat dels vedells i la modulació del comportament i l’estrès a través de la nutrició (eix intestí-cervell). Com a resultat d’aquest treball, he publicat més de 49 articles revisats per parelles en revistes internacionals importants (Quartile 1). Aquestes publicacions tenen un total de 1119 cites amb un índex H de 21. A més, en els darrers deu anys he presentat un total de 80 comunicacions i pòsters en congressos científics. Juntament amb aquesta activitat de recerca, és cap del Programa de producció de remugants (des del 2016) i del Programa de nutrició animal (des del 2021) i membre del Comitè Estratègic i Científic de l’IRTA (des del 2019), en aquests llocs on la ciència en equip ha de tenir èxit. , es necessiten dues habilitats com i) l'obertura a perspectives diferents i el fet de ser capaç de conceptualitzar el panorama general, ii) i el d'unió de persones al voltant d'una missió comuna.

Horari

15.00 h Inscripcions i lliurament de la documentació
15.30 h Presentació de la jornada i de la Guia GOTA Sra. Maria Devant Guille, IRTA.
15.40 h Consum i petjada d’aigua en vedells d’engreix Sra. Assumpció Anton Vallejo, IRTA.
16.05 h Tractaments de desinfecció de l’aigua de beguda en vedells d’engreix Sr. Marçal Verdú Piqué, bonÀrea Agrupa.
16.25 h Nitrats en l’aigua de beguda de vedells d’engreix Sra. Lourdes Llonch Fernández, IRTA.
16.40 h Disponibilitat de l’aigua de beguda en vedells d’engreix Sra. Sònia Martí Rodríguez, IRTA.
17.00 h Cloenda de la jornada Sra. Maria Devant Guille, IRTA.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Sala del Parc – IRTA Fruitcentre. Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). Parc de Gardeny, Edifici Fruitcentre 25001 Lleida
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down