Maria Devant
Maria Devant té una sòlida formació en R + D en producció porcina i remugant. Durant els darrers 15 anys, ha centrat la seva carrera científica en la producció de vedella millorant l’eficiència de l’alimentació i augmentant els rendiments econòmics, minimitzant l’impacte ambiental, millorant el benestar dels animals i oferint productes d’alta qualitat als consumidors mitjançant la investigació i la innovació. Per assolir aquest objectiu, la creació i el lideratge de la Taula d’Innovació de la Carn ha estat crucial, en aquesta reunió anual 12 representants de tota la cadena de producció proposen i estableixen les prioritats dels temes de recerca, i en aquest fòrum també els connectem les noves demandes socials que arriben i que cal preparar-los (com la reducció d’usuaris d’antibiòtics). La seva experiència és nutrició i maneig, i en cas que un tema necessiti l'experiència en una altra àrea, trobem col·laboració dins de l'IRTA o fora de l'IRTA per solucionar-ho. En els darrers 5 anys, ha centrat la meva recerca en 2 temes: estratègies per millorar la vitalitat dels vedells i la modulació del comportament i l’estrès a través de la nutrició (eix intestí-cervell). Com a resultat d’aquest treball, he publicat més de 49 articles revisats per parelles en revistes internacionals importants (Quartile 1). Aquestes publicacions tenen un total de 1119 cites amb un índex H de 21. A més, en els darrers deu anys he presentat un total de 80 comunicacions i pòsters en congressos científics. Juntament amb aquesta activitat de recerca, és cap del Programa de producció de remugants (des del 2016) i del Programa de nutrició animal (des del 2021) i membre del Comitè Estratègic i Científic de l’IRTA (des del 2019), en aquests llocs on la ciència en equip ha de tenir èxit. , es necessiten dues habilitats com i) l'obertura a perspectives diferents i el fet de ser capaç de conceptualitzar el panorama general, ii) i el d'unió de persones al voltant d'una missió comuna.
Sonia Martí
La doctora Sonia Marti és investigadora del Departament de Producció de Remugants de l’Institut de Recerca i Tenologia Agroalimentària de Catalunya, Espanya. Després de cursar el BAgrE, MSc i doctorat en producció animal (2012), Sonia va cursar una beca postdoctoral del NSERC a Agriculture and Agro-Food Canada a Lethbridge (2013-2016) i a la Universitat de Calgary, Facultat de Medicina Veterinària (2016-2018). la realització d’estudis sobre procediments dolorosos, l’avaluació de l’estrès crònic, així com la coixesa i el transport del bestiar boví. La investigació actual del doctor Marti se centra a avaluar les pràctiques de gestió de vedells lactis no deslletats criats per a la carn en funció de la salut, la productivitat, el benestar i els factors previs al sacrifici per millorar el benestar i la qualitat de la carn.
Assumpció Antón
Investigadora de l'Institut d'Investigació Agroalimentària (IRTA). En primer lloc, va dur a terme investigacions com a agrònoma i els darrers 20 anys realitzant projectes en l'àmbit de l'Avaluació del Cicle de Vida (ACV) i l'agricultura. Fa 15 anys que imparteix classes d'ACV i dirigeix estudiants de grau, màster i tesis doctorals en l'àmbit de l'ACV aplicat al sector agrari. Va ser professora associada del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat Rovira Virgili (2006-2016) i del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (2020-2022). Ha participat com a experta en diferents iniciatives internacionals (UNEP-LCI, LEAP-FAO, PAS2020, ECOINVENT, EC-TAB-AWG). L'àrea d'expertesa d'Assumpció és el desenvolupament i aplicació de la metodologia ACV a l'agricultura. Centra la seva recerca en la millora dels inventaris agrícoles i el desenvolupament de mètodes d'avaluació d'impacte del cicle de vida relacionats amb els processos agrícoles, és a dir, la petjada de carboni, l'ús del sòl, el consum d'aigua, l'eutrofització i la toxicitat per l'ús de pesticides. L'objectiu final del seu treball és la millora dels sistemes agrícoles des del punt de vista ambiental.
Lourdes Llonch
Lourdes Llonch Fernández és graduada en Veterinària (2015) i Doctora en Producció Animal (2021) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des del 2021 treballa a l’IRTA com a investigadora postdoctoral en el Programa de Producció de Remugants. La seva línea de recerca es centra el boví de carn, concretamente en l’aplicació d’estratègies nutricionals i de maneig amb la finalitat de millorar l’eficiència productiva dels animals, la seva salut i benestar, així com la sostenibilitat del sector, a través de diferents projectes com activitats de demostració (dins l’operació 01.02.01 de transferència tecnològica del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020) i grups operatius.
Marçal Verdú
Marçal Verdú Piqué és llicenciat en Veterinària (2010) i Doctor en Producció Animal (2015) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de 2016 fins a l’actualitat, treballa com a responsable d’I+D+i de Nutrició Animal, a la seva granja pilot multiespècie, al Departament d’Alimentació Animal i Producció de bonÀrea Agrupa. Té experiència en diversos projectes i estudis de recerca en l’àmbit de la nutrició i producció animal.