En producció ecològica és especialment important l’eficiència amb que els nutrients que s’aporten amb els adobs poden ser aprofitats pels cultius. Quan es tracta de nutrients provinents de fonts orgàniques, els factors que intervenen en la disponibilitat d’aquests nutrients per les plantes són especialment complexos i involucren des de característiques físiques i químiques del sòl fins als microorganismes que l’habiten i com aquests es comporten.
En aquesta jornada es mostra perquè mantenir un sòl sà pot beneficiar la producció i es parla sobre què és important de tenir en compte al planificar la gestió del sòl per aconseguir millorar la fertilitat de les parcel·les.
En aquesta jornada es presenten resultats obtinguts en el marc dels projectes MICROBI-SÒL-ECO i ECO-Q-SÒL (finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció ecològica), del projecte “Aportació de les lleguminoses a la nutrició de les rotacions de cultius extensius en producció ecològica i convencional” i dels Plans per la millora de la fertilització agrària en les Comarques Gironines, el Vallès i Osona (dins la Xarxa de Plans de Catalunya impulsada pel DARPA).
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.