NOVATERRA Estratègies per reduir fitosanitaris en vinya i olivera

Sobre l'activitat

El projecte NOVATERRA, uneix agricultors, investigadors i empreses per investigar noves formes de reduir l’ús de productes fitosanitaris controvertits a la vinya i l’olivera, els dos principals cultius mediterranis, i mitigar-ne els impactes negatius.
NOVATERRA desenvoluparà un conjunt d’estratègies noves, integrades i sostenibles, tècnica i econòmicament viables, resultat de tres enfocaments diferents: productes alternatius, smart farming i maneig del sól. S’avaluaran i validaran en una combinació de solucions integrades per actualitzar i millorar les estratègies de la Gestió Integrada de Plagues (GIP).
Us presentem el projecte amb més detall i us convidem a col·laborar i seguir-ne els avenços.

Català
Preu: Gratuïta
14/06/2021 - 14/06/2021
09:30h - 11:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Felicidad de Herralde

Felicidad de Herralde Traveria és llicenciada en Biologia (1996) i doctora en Biologia (2000) per la Universitat de Barcelona. És investigadora en el programa de Fructicultura de l’IRTA i està especialitzada en l’estudi de les respostes ecofisiològiques de les plantes a l’ambient, especialment al estrès hídric. Entre les espècies estudiades ha treballat amb els principals cultius llenyosos de l’àrea mediterrània: vinya, olivera i ametller, així com amb espècies forestals (alzina, pi, roure), ornamentals i també hortícoles. El seu camp de recerca actual se centra en l’estudi de la vulnerabilitat al canvi global i de les estratègies d’adaptació al canvi climàtic de la viticultura mediterrània, fent especial èmfasi en el cicle de l’aigua, des de la vinya i la seva àrea de cultiu fins el metabolisme secundari del raïm, passant per l’absorció radicular, el transport d’aigua, la transpiració i l’eficiència en l’ús de l’aigua. En l’actualitat és presidenta del Grupo de Viticultura de la SECH.

Horari

  9.30 h  Presentació de la jornada  Sr. Xoán Elorduy, INCAVI.
  9.45 h  El Projecte NOVATERRA: Objectius i plantejament  Sra. Felicidad de Herralde, IRTA Fructicultura/Viticultura.
10.00 h  Assajos amb nous productes fitosanitarios alternatius: biopesticides, agents de biocontrol, adjuvants i formulacions innovadors. Sra. Maria Torné. Àrea d’investigació per a EMEA – CORTEVA.
 10.15 h  Innovació i coneixement para una protecció de cultius sostenible Sr. Emilio Gil. Universitat Politècnica de Catalunya.
10.30 h  Un cultiu mes sa i amb menys fitosanitaris mitjançant la gestió del sòl  Sra. María Teresa Martínez-Ferrer. IRTA. Protecció Vegetal Sostenible. Sr. José Miguel Campos Rivela IRTA. Protecció Vegetal Sostenible.
10.45 h  El Factor humà. La vessant socioeconòmica: Acceptació pel sector i preferències del consumidor  Sr. Zein Kallas. CREDA (UPC-IRTA).
11.00 h  Torn obert de preguntes i debat
11.30 h  Cloenda de la jornada     Sr. Jordi Giné, Sanitat Vegetal (DARP).

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Materials relacionats

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down