L’ús d’antibiòtics en avicultura i estratègies d’èxit per a la seva reducció

Sobre l'activitat

L’abús de l’ús d’antibiòtics en clínica humana i veterinària i en agricultura en les darreres dècades ha donat lloc a un augment preocupant dels bacteris resistents als mateixos, convertint-se en una de les majors menaces per a la salut humana i animal.

Per aquesta raó, diferents organismes internacionals fa anys que van fer una crida a l’ús prudent d’antibiòtics i a la necessitat de reduir-ne dràsticament el seu ús en tots els àmbits. A Espanya, les mesures per garantir aquest ús responsable van prendre forma al Plan Nacional de Resistencia a los Antibióticos (PRAN), iniciat el 2014 seguint una directiva de la Comissió Europea. L’objectiu d’aquesta jornada és donar una visió global, amb un enfoc d’Una Sola Salut, d’aquesta problemàtica i fer ressò dels avenços en la reducció de l’ús d’antibiòtics en avicultura, així com de les estratègies emprades, a diferents nivells, que han permès assolir en poc temps molts bons resultats.

És una jornada adreçada a ramaders, veterinaris assessors, indústria agroalimentària, i investigadors del sector animal. Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Impacte en la reducció de l’ús d’antibiòtics en avicultura de carn en la presència de Campylobacter spp resistents”, operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
29/09/2022
10:10h - 12:45h
Places limitades
Bellaterra

Horari

10.10 h Benvinguda i presentació de la jornada.
10.15 h L’ús prudent d’antibiòtics a la UE: situació actual i la importància d’una aproximació “One Health” per lluitar contra les resistències a antibiòtics. Marta Cerdà, investigadora del programa Sanitat Animal de l’IRTA-CReSA.
11.00 h Salut intestinal i producció avícola sense antibiòtics. Borja Vila, investigador del programa de Nutrició Animal de l’IRTA Mas Bové.
11.30 h Com reduir l’ús d’antibiòtics en avicultura: experiència d’èxit d’una integradora avícola. Javier Cebollero, veterinari avícola, Corporació Alimentària Guissona S.A.
12.15 h Torn obert de preguntes
12.45 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Sala de Graus de la Facultat de Veterinària Edifici V. Campus de la UAB 08193 - BELLATERRA (Cerdanyola del Vallès)
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down