Avaluació de farratges d’estiu anuals alternatius al blat de moro. Malla

Sobre l'activitat

L’alimentació de les vaques és un dels costos més importants de les granges. De la bona gestió de l’alimentació en depèn la quantitat i la qualitat de la llet produïda. El blat de moro sovint és el farratge més important i que constitueix la base de l’alimentació en moltes explotacions, però les necessitats hídriques són molt elevades i en situacions d’estrès hídric cal disposar d’una alternativa. En el sorgo existeix una gran variabilitat de material vegetal, molt sovint desconegut, que el fa un cultiu idoni per poder obtenir un farratge assimilable al del blat de moro. Conèixer bé el comportament dels diferents tipus de sorgo, en diferents situacions de maneig, i definir l’objectiu de la qualitat del farratge a assolir en cada explotació ha de ser el primer pas per poder tirar endavant una alternativa d’èxit.

Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc de les següents actuacions i projectes:

  • Grup Operatiu (Projectes finançats a través de l’Operació 16.01.01, cooperació per a la innovació, del PDR de Catalunya 2014-2022): Avaluació de farratges d’estiu anuals alternatius al blat de moro, amb una major tolerància a l’estrès hídric, per l’alimentació de les vaques de llet (SORGOFAR)
  • Projecte ADAPTEXT Cultius Adaptats al Canvi

Projecte Living Labs X_AgriTech

Català
Preu: Gratuït
07/08/2025
10:00h - 13:00h
Places limitades
Malla

Horari

10.00 h Recepció a la jornada
10.15 h Visita a les parcel·les experimentals
10.30 h Assaig d’avaluació de varietats i híbrids de sorgo farratger
• Híbrids de Sorgo x pasto del Sudan • Híbrids de Sorgo x Sorgo • Híbrids ‘bmr’ • Híbrids braquítics • Híbrids sensibles al fotoperíode
11.30 h Moment òptim d’aprofitament per millorar la qualitat del farratge de sorgo
• Assaig per la producció de farratge amb alt contingut en midons (amb gra) • Assaig per la producció de farratge sense midons (sense gra)
12.30 h Altres gramínies farratgeres d’estiu
• Mill comú • Herba de Guinea • Mill perlat • Panisset • Teff
13.00 h Cloenda de la jornada
Les ponències aniran a càrrec de Joan Serra, Roser Sayeras, Maria Boix i Aina Perich del Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA; y Josep Soler de Grans del Lluçanès

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Malla (Ubicació) Camí de l’Era d’en Solà a Comes Noves 08519 Malla (Osona)
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down