39a Jornada fructícola 2024

Sobre l'activitat

Són molts els reptes i les responsabilitats que cauen de ple sobre l'agricultor i la manera de produir aliments. Per exemple, com integrar la sostenibilitat a tots els nivells de la finca: ambientals, socials i econòmics. Aquesta jornada pretén ser un punt de trobada per encarar els reptes de manera conjunta, i donar eines per avançar cap a un sistema de producció de pomes més eficient i sostenible.

Es tractaran aspectes de material vegetal, varietats i portaempelts amb l'expert convidat Stefano Musacchi. També l'aclarida, la collita, el bernat marbrejat i la gestió dels tractaments fungicides.

Part de la informació que es presentarà és fruit del projecte INIA "VUMOC" PID2019-109686RR-100, de l'activitat de demostració "DEMO FRUITSCAN" i, dels Grups Operatius SKABKILL i PICKBEST (Operació 16.01.01 de Cooperació per la Innovació del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022).

Català
Preu: Gratuït
22/02/2024 - 22/02/2024
09:45h - 13:00h
Places limitades
La Tallada d'Empordà

Ponents

left button
right button

Joaquim Carbó

Joaquim Carbó Pericay és Enginyer Tècnic Agrícola i des de l'any 1984 dur a terme la seva activitat investigadora a l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia. És responsable tècnic de les activitats que es desenvolupen en el marc del Programa de Fructicultura: avaluació de noves varietats i portaempelts, disseny i maneig sostenible de plantacions, bioreguladors i implementació de la qualitat de la fruita.

Horari

9.45 h Validació d’inscripcions i lliurament de la documentació
10.00 h Benvinguda Joan Bonany. IRTA.
10.10 h Exposició comentada de les varietats més interessants de poma Joaquim Carbó i Jaume Lordan. IRTA.
10.30 h Els portaempelts de la sèrie Geneva a l’estat de Washington (EE. UU.) Stefano Musacchi. Washington State University.
11.00 h Noves eines a través del mòbil per l’aclarida de flors i fruits Luis González. IRTA.
11.20 h Pausa café i visita lliure exposició varietats
11.50 h Com son les pomes Golden i Gala ideals pel consumidor? I com les aconseguim. Glòria Àvila. IRTA.
12.10 h Eines pel control d’Halyomorpha halys en pomera Adriana Escudero. IRTA.
12.30 h Què podem fer per millorar l’estratègia de control del motejat, Glomerella i Alternaria Jordi Cabrefiga. IRTA.
12.50 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA- Mas Badia, La Tallada d'Empordà
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down