Halyomorpha halys: situació actual i balanç

Sobre l'activitat

Halyomorpha halys (Stål), comunament conegut com a bernat marró marbrejat, s’ha instal·lat completament tant a l’ambient urbà, com a l’ambient agrícola i en el medi natural de les quatre províncies catalanes, degut a la seva extremada polifàgia, entre d’altres característiques.

En aquesta jornada s’explicaran els resultats dels estudis que s’estan duent a terme a Catalunya sobre diferents mètodes per controlar-lo.

A Itàlia, des de ja fa uns anys, el bernat marró marbrejat produeix nombrosos danys econòmics als conreus, per la qual cosa s’estan duent a terme moltes accions per tal de manegar les seves poblacions. Per aquest motiu hem convidat a col·legues italians d’una de les zones més afectades, Emília-Romagna, a que expliquin les accions que estant implementant per controlar-lo així com les ajudes que s’ofereixen al sector productiu.

Català
Preu: Gratuït
23/11/2021 - 23/11/2021
15:30h - 17:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Lucía Adriana Escudero-Colomar

Lucía Adriana Escudero-Colomar es Doctora Enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València. Investigadora de l’IRTA des de 2003. Les seves principals línies de recerca se centren en el coneixement de la biologia i el comportament de certes plagues clau i en el desenvolupament de mètodes i/o estratègies per controlar-les, dirigides a l'obtenció de fruita sense residus de plaguicides.

En l’àmbit de la transferència de tecnologia, és coautora d’un llibre sobre les espècies de Phytoseiidae associades a conreus, d’una Guia tècnica Fruit.Net per a la producció de poma i d’una altra Guia tècnica sobre Halyomorpha halys. També és autora o coautora d’articles en la premsa especialitzada sobre diverses plagues i mètodes de control.

Horari

Benvinguda Sra. Elisenda Guillaumes. Directora General d'Agricultura i Ramaderia.
Situació de H. halys en Catalunya durant el 2021 Sr. Jordi Giné. Cap del Servei de Sanitat Vegetal. DACC.
Utilització de parasitoides exòtics en el maneig sostenible de la plaga invasora H. halys en Emília-Romanya (Itàlia) Dra. Lara Maistrello. Professora associada de la Università degli studi di Modena e Reggio Emilia. Maneig de H. halys a la regió d'Emilia - Romanya (Itàlia) Dr. Stefano Caruso. Consorzi Fitosanitariodi Modena e Reggio Emilia.
Suport financer per a la gestió de Halyomorpha halys a la regió d'Emília-Romanya (Itàlia) Dr. Luca Casoli. Director del Consorzi Fitosanitari di Modena e Reggio Emilia.
Estudis desenvolupats a Catalunya pel control del bernat marró marbrejat. Dra. L. Adriana Escudero. PVS IRTA.
Torn obert de preguntes
Cloenda de la jornada Sra. Neus Ferrete. Subdirectora general d'Agricultura.

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down