Gastronomia 360º: Ciència, Tradició i Futur al Plat

Sobre l'activitat

El proper 3 de juny, el Fruitcentre es convertirà en l’escenari d’una jornada única on la ciència, la tradició i la innovació es troben per explorar el futur de la gastronomia. Gastronomia 360º és molt més que un conjunt de ponències: és una immersió en com el coneixement científic pot transformar la manera com entenem, cuinem i gaudim dels aliments.

Durant el matí, investigadors, cuiners i innovadors del sector agroalimentari compartiran experiències i descobriments que abracen des del valor patrimonial dels llegums i la fruita seca fins a les possibilitats creatives de la fermentació i la liofilització en la cuina contemporània. Parlarem del poder transformador de l’oli d’oliva, de la fruita més enllà de les postres, i de com els sentits i les emocions modulen allò que percebem com a gust.

Una jornada pensada per professionals del sector, cuiners, productors i apassionats de la gastronomia que vulguin descobrir com es construeix el futur del plat des del coneixement i l’experimentació.
Tancarem amb una visita al Fruitcentre i un tast final per posar en valor allò que hem après.
Places limitades!

Català
Preu: Gratuït
03/06/2025
09:00h - 14:00h
Places limitades
Lleida

Horari


9:00 – 9:15 Benvinguda institucional Neus Teixidó Cap de Programa Postcollita
9:15 – 9:45 Fruitcentre, el Laboratori del Futur Gastronòmic Ingrid Aguiló, Maribel Abadias, Jordi Ortiz Investigadors del Grup en Fruites i Hortalisses Processades. Programa Postcollita.
9:45 – 10:05 2️. Llegums i Fruita Seca: El Patrimoni Alimentari que Inspira la Cuina a través del projecte LOCALNUTLEG Ingrid Aguiló, Investigadora IRTA Jordi Ortiz, Tècnic Innovació IRTA
10:05 – 10:35 3️. Creativitat Fermentada: Nous Sabors i Possibilitats Gastronòmiques Xavier Ramón Nuin, Ferment Project
10:35 – 11:00 ☕️ Pausa – cafè
11:00 – 11:25 4️. Quan la Ciència es Fusiona amb la Gastronomia: Innovació i Coneixement Helena Martín i Òscar Boronat, investigadors CETT-UB
11:25 – 11:45 5️. Liofilització 2.0: Textures extremes i sabors purs a la cuina creativa Iván Pascual, chocolatemaker, Origen bean to bar
11:45 – 12:10 5️. El Poder de l’Oli: Més enllà del Sofregit Agustí Romero i Montserrat Jiménez, Investigadors IRTA-Olivicultura
12:10 – 12:45 6️.Fruita a la Cuina: Més que Postres, Més que Saludable Joel Castañé, Xef i copropietari del restaurant La Boscana
12:45 – 13:10 6️. Menjar amb el Cervell: Com els Sentits i les Emocions Modulen el Gust Zein Kallas, Catedràtic UPC- Investigador CREDA
13:15 – 14:00 Visita al Fruitcentre i Tast Final

Organitza

Comparteix

Col·labora

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down