FISIOFRUIT – PATOPOST

Sobre l'activitat

Us informem que queden ajornades totes les activitats organitzades per l'IRTA amb motiu del coronavirus COVID-19 fins a proper avís.

Identificació de fisiopaties i fongs causants de podridures de postcollita en poma i pera

Les fisiopaties i les podridures causades per fongs, suposen una de les principals causes de pèrdues econòmiques en fruita de llavor.
La present sessió formativa té com a objectiu transferir el coneixement necessari per a què els professionals del sector fructícola disposin de les eines necessàries per dur a terme una correcta identificació de les principals fisiopaties i podridures causades per fongs de Postcollita en poma i pera.
Aquest seminari estarà impartit per investigadors dels grups de recerca de Fisiologia i de Patologia del Programa de Postcollita de l’IRTA. Durant la jornada es realitzaran sessions formatives teòriques, tant en l’àmbit de la Fisiologia com de la Patologia i tallers pràctics on els assistents podran familiaritzar-se amb les principals fisiopaties i podridures que afecten a la poma i la pera. Abans d’acabar, els assistents rebran el material didàctic amb l’objectiu de facilitar al sector fructícola la detecció i el reconeixement de les principals fisiopaties i patologies de la fruita de llavor.
Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració 'Identificació i control de fisiopaties postcollita en fruita de pinyol i llavor – FISIOFRUIT' i l’activitat de demostració 'Eines per millorar el coneixement i la identificació dels principals fongs causants de podridures en Postcollita de la fruita dolça - PATOPOST', operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

IMPORTANT: Places limitades: 80 persones. Es prioritzaran les inscripcions de personal d’empreses hortofructícoles

Català
Preu: Gratuïta
31/03/2020
09:00h - 14:00h
51
Lleida

Ponents

left button
right button

Neus Teixidó

Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.

Horari

9.00 h Inscripcions i lliurament de la documentació
9.15 h Presentació de la jornada Sra. Neus Teixidó, Cap del Programa Postcollita de l’IRTA.
9.30 h Present, passat i futur de les principals fisiopaties i malalties en poma i pera Sra. Elena Costa, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
10.00 h Principals fisiopaties en poma i pera (FISIOFRUIT) Sr. Christian Larrigaudière, Programa Postcollita de l’IRTA.
10.45 h Patologies fúngiques en poma i pera (PATOPOST) Sra. Rosario Torres, Programa Postcollita de l’IRTA.
11.30 h Pausa cafè
12.00 h Taller d’identificació de fisiopaties Sr. Jordi Giné, Sr. Christian Larrigaudière i Sra. Gemma Echeverria, Programa de Postcollita de l’IRTA. Taller d’identificació de podridures Sra. Neus Teixidó, Sra. Carla Casals i Sra. Rosario Torres, Programa de Postcollita de l’IRTA.
13.00 h Discussió i posada en comú de resultats Sr. Christian Larrigaudière i Sra. Rosario Torres, Programa Postcollita de l’IRTA.
13.45 h Lliurament del material
14.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Fruitcentre - Edifici B, 3a planta Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida 25003 - LLEIDA
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down