Fertilització de precisió i fertilitat dels sòls en la Conca del Torrent Gran

Sobre l'activitat

En els Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya, s’han iniciat activitats concentrades en diverses conques hidrogràfiques, una de les quals és la conca del Torrent Gran, a l’Empordà.
L’objectiu de les actuacions és la millora de les pràctiques de fertilització, per mostrar com aquesta pot incidir en la qualitat dels sòls, les aigües i el medi en general.
Les activitats se centren en promoure la utilització d’aquelles tècniques i tecnologia que milloren l’eficiència en la utilització dels fertilitzants, especialment els orgànics. Conèixer l’estat dels sòls, utilitzar tècniques d’agricultura de precisió per l’aplicació de fertilitzants i optimitzar la utilització de dejeccions ramaderes, és fonamental per a assolir un ús eficient dels nutrients.
Aquesta jornada s’organitza en el marc del Pla per a la millora de la fertilització agrària a les Comarques Gironines (dins la Xarxa de Plans de Catalunya).

ATENCIÓ. Mesures COVID: • Si tens símptomes, queda’t a casa. • Distància mínima 1,5 metres amb tothom. • Ús obligatori de mascareta durant tota la • Higiene freqüent de mans: aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, sobretot abans i després de tocar eines i maquinària. • No comparteixis begudes ni menjar.
Els assistents tenen l’obligació d’informar als organitzadors de la jornada de l'aparició de qualsevol cas de Covid-19 en el seu entorn familiar

Català
Preu: Gratuïta
28/10/2020
10:00h - 13:00h
Places limitades
Ventallò

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari


10:15 h Presentació de la jornada i la de les actuacions en la Conca del Torrent Gran Sr. Francesc Domingo, IRTA Mas Badia.
10.30 h Fertilitat dels sòls a la Conca del Torrent Gran Sra. Judit Vallverdú, IRTA Mas Badia.
11.00 h Raons agronòmiques i ambientals per l’aplicació de purins en cobertora Sra. Elena González, IRTA Mas Badia.
11.30 h Actuacions per l’aplicació variable de fertilitzants en el context de l’agricultura de precisió Sra. Judit Vallverdú i Sr. Francesc Domingo, IRTA Mas Badia
12.00 h Maquinària d’aplicació variable de fertilitzants
12.30 h Aportacions dels assistents
13.00 h Cloenda de la jornada.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

17473- VENTALLÓ (Girona) Coordenades GPS: 42°09'04.6"N 3°01'45.8"E
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down