Sara Bover
Llicenciada en Farmàcia i Doctora pel Departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona (2000). Actualment responsable de el Programa de Seguretat Alimentària de l'IRTA a Monells, Girona. La seva activitat de recerca s'enfoca en l'estudi i modelització de el comportament dels microorganismes en els aliments i l'avaluació de riscos microbiològics, així com en l'estudi de l'efecte de tecnologies clàssiques i emergents (e.g. altes pressions, bioconservació, envasat actiu) a la conservació i vida útil dels aliments, mitjançant microbiologia predictiva i assaigs de laboratori ( "challenge test", assaig de deteriorament). És coautora de 70 publicacions científiques, a més d'articles tècnics i capítols de llibres. Ha participat en nombrosos congressos i projectes de recerca competitiva, nacionals i internacionals, així com en projectes d'investigació contractual amb empreses de el sector. Regularment, contribueix com a organitzadora, ponent o docent en jornades de transferència, seminaris, cursos universitaris de grau i postgrau, així com de formació tècnica especialitzada. És membre del comitè editorial de l'International Journal of Food Microbiology i Secretària de la Junta Executiva del International Committee of Food Microbiology and Hygiene (ICFMH)
Maria Dolors Guàrdia
Maria Dolors Guàrdia és Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1996) i Doctora Enginyer Agrònom per la mateixa universitat (2003). Treballa a l'IRTA des de 1996 com a investigadora en el programa de Tecnologia Alimentària en el qual realitza, entre altres, funcions de vigilància en legislació alimentària. La seva activitat professional es desenvolupa principalment a través de projectes d'investigació i contractes amb empreses privades a nivell nacional i internacional en l'àmbit de la tecnologia i processat d'aliments, tant en l'aplicació de tecnologies i processos clàssics o convencionals com en l'aplicació d'aquells considerats nous o emergents (alta pressió, radiofreqüència, …). Ha centrat bona part del seu temps en el disseny i execució d'estudis amb panells d'anàlisi sensorial entrenats / experts i de consumidors. Ha participat en el curs internacional des de la seva primera edició.
Israel Muñoz
El Dr. Israel Muñoz és enginyer industrial (1998) i va obtenir el seu doctorat posteriorment (2002) en el camp de la intel·ligència artificial en ambdós casos per la Universitat de Girona. És investigador de l’IRTA des de 2003 i treballa dins del Programa de Tecnologia Alimentària. Les seves àrea d’interès es centra en l’estudi i millora dels processos de producció (processament tèrmic i assecat) de la industria alimentària, en especial, en la millora de la sostenibilitat d’aquests processos i en la utilització de tècniques avançades com l’anàlisi d’imatge, la intel·ligència artificial i tècniques de sensorització avançades pel control de qualitat i la caracterització de la producció. També ha treballat en la aplicació de tècniques de simulació per a l’estudi de diferents processos.