Els saltirons de la colza

Sobre l'activitat

En el marc del programa Horta.Net estem estudiant la problemàtica ocasionada pel saltricó en diversos cultius d’horta, com la bleda, la col o l’albergínia. Tot i que els saltricons que afecten al cultiu de la colza son espècies diferents, creiem que la experiència del grup de l’IRTA del programa de Cultius Extensius Sostenibles en el seu mostreig i control ens pot ser de gran ajuda a l’hora de combatre les especies que trobem en els cultius d’horta.
Els saltirons que es troben a la colza (Psylliodes chrysocephalus, Phyllotreta sp., Podagrica sp., etc.)causen danys sobretot en els primers estadis vegetatius, i poden provocar una pèrdua notable del nombre de plantes. La progressiva prohibició de l’ús d’algunes matèries actives insecticides planteja la necessitat de nous sistemes de control.

Català
Preu: Gratuïta
28/04/2022
12:00h - 13:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Núria Agustí

Dra. Nuria Agustí: Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (1993) i Doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (1998). Investigadora del Programa de Protecció Vegetal Sostenible (Centre de Cabrils) de l'IRTA des de 2005. Des de 1993 ha treballat com entomòloga en temes relacionats amb el control biològic de plagues en cultius hortícoles, extensius i fruiters de llavor; i ha desenvolupat cries de depredadors polífags, en base a diversos aspectes biològics i ecològics. La seva principal línia de recerca tan al llarg de la seva Tesi Doctoral, de les seves estades postdoctorals (Berkeley, EEUU; Cardiff, Regne Unit; i París, França (1999-2005)), com de la seva recerca posterior ha consistit en posar a punt diferents mètodes moleculars (ELISA, PCR i qPCR) per a la detecció i identificació de les preses ingerides per depredadors polífags, així com del parasitoide dins de l'hoste. En els darrers anys ha aprofundit en l’estudi de les relacions tròfiques dels ecosistemes agrícoles mitjançant estudis metagenòmics, utilitzant tècniques de seqüenciació massiva (NGS). De manera addicional, també ha posat a punt mètodes moleculars per estudiar el moviment de les espècies depredadores des de plantes refugi (infraestructures ecològiques) cap als cultius; així com per detectar insectes plaga dins de cereals emmagatzemats. Al llarg de la seva trajectòria investigadora ha presentat 77 comunicacions a congressos i seminaris, i ha publicat 52 articles, dels quals més de la meitat s'han publicat en el 1er quartil de les revistes científiques llistades en el Science Citation Index (SCI).

Horari

12:00 h Benvinguda i presentació de la sessió Sra. Nuria Agustí, investigadora del Programa Protecció Vegetal Sostenible, IRTA.
12:10 h Els saltirons de la colza Joan Serra Gironella, investigador – especialista del Programa de Cultius Extensius Sostenibles, IRTA Roser Sayeras Oliveras, tècnica de suport del Programa Cultius Extensius Sostenibles, IRTA.
12:40 h Torn obert de preguntes
13:00 h Cloenda

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down