Elaboració de pans a partir de diferents tipus de blats antics

Sobre l'activitat

Els paramètres de qualitat del blat varien segons quin sigui el destí, per a pinso o per a consum humà (panificació, fabricación de pastes, etc.). En aquest darrer cas, són diferents depenent de la especie i tipus de blat. Per això, es comentarà el material vegetal dins l’espècie Triticum sp. i el seu interés per l’elaboració de pans.

Es visitarà l’obrador de Casa Moner en el que s’elaboren pans ecològics. Veurem de primera mà com treballen la farina del blat i el perquè demanden determinats parametres de qualitat.

Aquesta activitat es realitza en el marc del Grup Operatiu “Producció sostenible de blat tou ecologic per l’elaboració de productes de panificació que aportin una major tolerància digestiva per part dels consumidors (BLATECOsalut)”, que está finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a la innovació) del PDR de Catalunya 2014-2022.

Català
Preu: Gratuït
05/10/2023
10:30h - 13:30h
Places limitades
Aiguaviva

Ponents

left button
right button

Joan Serra

Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.

Horari

10:30 Registre d’assistents.
10:45 La geneologia dels blats. Interès de les varietats de blats tous antigues per a la panificació Joan Serra Gironella, IRTA Programa Cultius Extensius Sostenibles.
11:15 Visita a l’obrador de Casa Moner. Procés d’elaboració del pa.
13:00 Cloenda de la jornada.

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Pàrquing Grup Boira (Ubicació) 17181 El Mas Aliu (Aiguaviva) – Girona
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down