El frau alimentari: etiquetatge, traçabilitat i qualitat al sector carni

Sobre l'activitat

La FECIC, en col·laboració amb el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) celebrarem la Jornada sobre el Frau Alimentari, que tindrà per finalitat exposar els resultats de les inspeccions dutes a terme durant el 2022 i d’aquesta manera posar al coneixement de les empreses les principals deficiències detectades en matèria de control de qualitat, etiquetatge i traçabilitat de la carn i derivats carnis. Per altra banda i dins del context del projecte Interreg Europe QUALIFY, que té per
objectiu combatre el frau alimentari i potenciar la competitivitat de les PIME del sector agroalimentari català, aquesta jornada pretén apropar les innovacions en que estan treballant els grups de recerca a Catalunya per garantir l’autenticitat i l’origen dels aliments, lluitar contra el frau i protegir i millorar la integritat i qualitat dels procesos i productes.

Català
Preu: Gratuït
28/03/2023
09:30h - 13:45h
Places limitades
Vic

Horari

9.30 h Registre d’assistents
10.00 h Presentació de la jornada Sr. Josep Solà, president de FECIC. Sra. Glòria Cugat, subdirectora general d’Inspecció i Control Agroalimentari del DACC.
10.20 h Resultat de l’activitat inspectora 2022 del control oficial de la qualitat i lluita contra el frau Sres. Luana Esser i Carme Navarro, inspectores agroalimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
11.00 h Com millorar l'etiquetatge i la traçabilitat a la industria càrnia? Sra. Joana Salagre, responsable de l`Àrea Tècnica de FECIC.
11.20 h L'etiquetatge i la traçabilitat: La visió del sector Sr. Ignasi Pons, secretari general de FECIC.
11.35 h Torn obert de preguntes
11.45 h Pausa - cafè
12.00 h Com les tècniques analítiques de fingerprinting poden protegir la integritat de la teva marca i augmentar la confiança del consumidor. Aplicació i casos d’èxit en productes d’origen animal Dra. Stefania Vichi i Dra. Alba Tres, Grup de recerca LiBiFOOD. Lípids i compostos bioactius. Institut de Recerca en Nutrició Alimentària i Seguretat Alimentària, Universitat de Barcelona.
12.20 h Proposta d’una metodologia per classificar objectivament els derivats carnis mitjançant l’anàlisi dels espectres NIR abans i després del tractament per alta pressió Dr. Xavier Serra, Qualitat i tecnologia alimentàries, IRTA.
12.40 h Aplicació de marcadors òptics per a millora de processos i qualitat en aliments. Potencial d'ús en matrius càrniques Dra. Anna Zamora, Centre Planta de Tecnologia dels Aliments (CERTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
13.00 h Estratègies generals basades en cromatografia líquida, espectroscòpia i espectrometria de masses per a l'autenticació de productes alimentaris d'origen animal Dr. Óscar Núñez, Institut de Recerca en Nutrició Alimentària i Seguretat Alimentària, Universitat de Barcelona.
13.20 h Estratègies per a millorar la qualitat de productes càrnics fermentats Dra. M. Luz Latorre, Grup de recerca Amines i Poliamines Bioactives dels Aliments. Institut de Recerca en Nutrició Alimentària i Seguretat Alimentària, Universitat de Barcelona.
13.40 h Torn obert de preguntes
13.45 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Aula Magna Edifici Torre dels Frares (planta soterrani) C/ de la Laura, 13 08500 Vic
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down