El com i el perquè del procés de producció de carn madurada

Sobre l'activitat

La producció de carn madurada és una pràctica cada vegada més utilitzada en el sector carnisser i en la restauració, que duta a terme correctament, permet obtenir carns segures i d’extraordinària qualitat sensorial.
Actualment a l’IRTA s’estan duent a terme diversos projectes relacionats amb la producció de carn madurada que ens permeten avançar en el coneixement del procés i el producte final. La jornada aportarà dades dels últims estudis realitzats i presentarà els aspectes clau en la producció de carn madurada, tant a nivell tècnic, qüestionant la necessitat de la maduració, com des del punt de vista de la seguretat alimentaria. Tancarà la jornada una visió molt pràctica d’un carnisser amb una llarga experiència produint carn madurada.

Català
Preu: Gratuït
21/06/2021
16:00h - 19:15h
Places limitades
Online

Ponents

left button
right button

Núria Panella

Núria Panella Riera és llicenciada en Ciències Químiques (2001), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2003) i Doctora per la Universitat de Girona en Qualitat de Carn (2011). Treballa a l'IRTA des de 2003 al programa de Qualitat de Producte en temes de qualitat de la carn des del punt de vista tecnològic, sensorial, nutricional i qualitat social o ètica. Ha treballat en projectes on s'avalua la relació entre la qualitat de la carn amb la genètica, condicions ante mortem i post mortem, la nutrició i el sexe dels animals. També ha realitzat estudis sobre l'acceptabilitat, actituds i preferències dels consumidors i els representants de les diferents baules de el sector carni, en relació a la qualitat de la carn de porc (incloent olor sexual), de boví, de conill, etc. Actualment també treballa en estudis per identificar compostos bioactius en diferents matrius i estudiar la seva aplicació potencial com ingredients en la dieta animal i humana. Ha realitzat sessions de formació en qualitat de carn per a diverses empreses, per a estudiants de màster i per a alumnes de l'Escola de capacitació Agrària de l'Empordà.

Horari

16.00 h Presentació de la Jornada Sra. Elena Carrasco, secretaria del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques.
16.15 h Com podem produir carn madurada? Aspectes tècnics claus a tenir en compte. Sra. Núria Panella Riera, Programa de Qualitat i tecnologia alimentària de l’IRTA.
17.00 h Com garantir la seguretat alimentària de la carn madurada? Sra. Anna Jofré. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l’IRTA.
17.45 h Toquem de peus a terra! Realment cal madurar sempre? Quines peces podem madurar? La maduració ens serveix per revaloritzar carn de races en perill d'extinció? Sra. Núria Panella Riera, Programa de Qualitat i tecnologia alimentària de l’IRTA
18.00 h Maduració de carns. Valor real per al carnisser, restaurador i consumidor o només una moda? Sr. Alex Castany. Director de Sanmartí 1850. Especialista en carns nacionals i internacionals d’alta gamma, i especialista en maduració de la carn.
18.45 h Torn obert de preguntes / taula rodona
19.15 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down