Diversificació del cultiu de bolets comestibles amb noves espècies autòctones

Sobre l'activitat

Catalunya és una terra amb forta implantació i tradició micològica, tant des del punt de vista gastronòmic com el lúdic, i compta amb una gran diversitat d’espècies fúngiques. Ens els darrers anys el consum de bolets no ha parat d’augmentar, tant a Catalunya com al conjunt d’Europa, i les seves propietats nutricionals els han convertit en aliments funcionals. Per atendre aquesta creixent demanda, i alhora evitar la pressió excessiva sobre les poblacions naturals dels nostres ecosistemes, el cultiu de bolets s’ofereix com una excel·lent alternativa. Actualment, però, la major part del cultiu de bolets de fusta o lignícoles es centra en unes poques espècies que provenen, majoritàriament, de la tradició asiàtica.


S’ha constituït un Grup Operatiu per a la realització d’un projecte pilot innovador finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles. El projecte pilot té com a objectiu principal: incorporar noves espècies de fongs lignícoles, autòctones de Catalunya, per a diversificar el cultiu i la producció comercial de bolets comestibles.

Català
Preu: Gratuït
08/04/2021 - 08/04/2021
17:00h - 19:00h
Places limitades
En línia

Horari

17.00 h  Benvinguda
17.05 h  La cultura popular com a origen d’innovació Sr. Eduard Puigdomènech. Administrador de Tresseras Multimedia SL / Bolets de Soca.
17.25 h  Com i per què cultivar bolets lignícoles a Catalunya Sr. Carles Díaz. Gerent de TEB Verd / Bolet Ben Fet.
 17.55 h  Diversificació del cultiu de bolets. Estat actual del projecte pilot innovador Dr. Joan Pera. Protecció Vegetal Sostenible. IRTA.
18.25 h  Precs i preguntes
19.00 h  Cloenda

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down