Catalunya és una terra amb forta implantació i tradició micològica, tant des del punt de vista gastronòmic com el lúdic, i compta amb una gran diversitat d’espècies fúngiques. Ens els darrers anys el consum de bolets no ha parat d’augmentar, tant a Catalunya com al conjunt d’Europa, i les seves propietats nutricionals els han convertit en aliments funcionals. Per atendre aquesta creixent demanda, i alhora evitar la pressió excessiva sobre les poblacions naturals dels nostres ecosistemes, el cultiu de bolets s’ofereix com una excel·lent alternativa. Actualment, però, la major part del cultiu de bolets de fusta o lignícoles es centra en unes poques espècies que provenen, majoritàriament, de la tradició asiàtica.
S’ha constituït un Grup Operatiu per a la realització d’un projecte pilot innovador finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Europea per a la Innovació (AEI) en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles. El projecte pilot té com a objectiu principal: incorporar noves espècies de fongs lignícoles, autòctones de Catalunya, per a diversificar el cultiu i la producció comercial de bolets comestibles.
Deixa'ns el teu correu electrònic perquè puguem avisar-te quan aquesta activitat obri inscripcions.