Desgranant el Reglament (CE) 2073/2005

Sobre l'activitat

Aspectes clau per garantir la seguretat dels aliments fins al moment del consum

El Reglament (CE) 2073/2005 estableix els criteris microbiològics aplicables als aliments que es produeixen i comercialitzen a la UE. La normativa, desenvolupada en base als principis establerts al Codex i com a part del ‘Paquet d’higiene’, va suposar un canvi de paradigma en la gestió de la seguretat alimentària. Des de la seva entrada en vigor, l’1 de gener de 2006, s’ha anat modificant i corregint per incorporar i adaptar-se a noves metodologies i coneixements sobre els perills i riscos microbiològics. Actualment, la seva aplicació continua suposant un repte.
L’objectiu d’aquesta jornada és profunditzar en alguns aspectes del Reglament (CE) 2073/2005, a través d’una visió pràctica i aplicada des de diferents punts de vista, per tal d’aportar elements útils per l’operador econòmic, responsable de garantir i documentar-ne el seu compliment.

Català
Preu: Gratuït
15/04/2021
11:00h - 13:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Anna Jofré

Anna Jofré es llicenciada en Biologia (1998) i doctora per la Universitat de Girona (2003). En 2003 es va incorporar a l’IRTA-Monells com instigadora de l’actual programa de Seguretat Alimentària. El seu treball s’ha centrat principalment en la millora de la seguretat alimentària i extensió de la vida útil de productes, principalment càrnics coneguts i crus curats estàndard i reduint en sal, a través de l’aplicació de la tecnologia de barreres (e.g. post-lleialtat, etc. mitjançant l’ús de tècniques clàssiques, biologia molecular, microbiologia predictiva i revisions sistemàtiques. En dits àmbits, he participat en nombrosos projectes nacionals, europeus i contractes amb empreses del sector i l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA). Es coautora de més de 60 publicacions científiques i tècniques de 80 comunicacions en congressos nacionals i internacionals. Imparteix regularment cursos tècnics i seminaris.

Horari

11.00 h Benvinguda i presentació de la jornada Sra. Belén Martín Juárez. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l’IRTA
11.05 h Reglament (CE) 2073/2005: el context, la lletra petita i el que no està definit Sra. Sara Bover i Cid. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l’IRTA
11.30 h Listeria: Experiència en el compliment del Reglament (CE) 2073/2005: casos reals de troballes i resolució del problema Sra. Esther Barberà. SSP Baix llobregat Centre-Litoral i L’Hospitalet de Llobregat i Baix Llobregat Nord.
11.55 h Optimització de mètodes analítics per l’aplicació del Reglament (CE) 2073/2005 de criteris microbiològics Sr. David Tomás Fornés, Especialista en aplicacions. MERCK Life Science.
12.20 h Seguretat microbiològica dels aliments fins al moment del consum. El paper dels estudis complementaris al mostreig de producte final Sra. Anna Jofré i Fradera. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l’IRTA
12.45 h Precs i preguntes amb debat Modera Sra. Belén Marín Juárez. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l’IRTA
13.00 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down