Delta Alliance Webinar

Sobre l'activitat

L’objectiu de la Jornada és donar a conèixer la Delta Alliance al delta del Ebre, potenciar la col·laboració entre els socis i ampliar la seva composició. Els experts presentaran diferents aspectes relacionats amb el dèficit de sediments, l'augment del nivell del mar, l'erosió costanera i la subsidència, mostrant possibles enfocaments i solucions per al Delta de l’Ebre després de la tempesta Glòria i de la pandèmia.  

Els principals agents del territori convidats a assistir al taller i unir-se a la Delta Alliance són: Institucions i universitats de recerca: IRTA (organitzador i coordinador de la DA al delta de l’Ebre), UPC, ICGC, Observatori de l’Ebre, Eurecat, URV, UNED, Universitat de Barcelona.

Administracions: Ajuntaments, Generalitat de Catalunya, Govern d'Espanya, Parc Natural del Delta de l'Ebre, Oficina Catalana de Canvi Climàtic, Reserva de la Biosfera, etc.

Associacions: Taula de Consens, Comunitats de Regants, SEO/BirdLife, Campanya pels sediments, Plataforma en defensa de l’Ebre, Reserva de la Biosfera, Fundació Cívica Innomnium, etc.

Sectors econòmics i empreses privades: agricultura, aqüicultura, gestió de l’aigua, turisme.

Educació: professors i estudiants de Batxillerat de les Terres de l’Ebre.

Català
Preu: Gratuït
18/09/2020
09:30h - 13:00h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Josep Usall

Dr. Josep Usall i Rodié, ocupa el càrrec del director general de l’IRTA des del juliol de 2018.
Va obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la UPC el 1991 i es va incorporar a l’IRTA com a investigador el 1992. El 1995 es va doctorar a la UdL. Ha estat director del Servei Tècnic de Postcollita de l’IRTA des de 2002 i cap del programa de Postcollita des de 2012. El camp principal de la seva recerca ha estat el desenvolupament d’estratègies de control de les principals malalties de postcollita de fruita i dels patògens de transmissió alimentària en fruites i hortalisses per consum en fresc i mínimament processades.


Ha participat en 37 projectes de recerca, dels quals 14 com a investigador principal i 5 pertanyents al Programa Marc Europeu, que han resultat en la publicació de més de 160 articles en revistes d’impacte indexades al SCI, 18 capítols de llibre i la col·laboració en l’edició de 9 llibres. Ha presentat més de 150 comunicacions a congressos, entre elles 12 ponències convidades. Ha dut a terme estades de recerca en diversos centres dels EUA, Portugal i Nova Zelanda. La seva interacció amb el sector privat l’ha portat a participar en més de 20 grans contractes amb empreses i és autor de 60 articles de divulgació i de tres patents. Ha estat director d’11 tesis doctorals i és professor en màsters de la UdL. També ha estat membre del comitè editorial de la revista Postharvest Biology and Technology.


Membre de la Taula Permanent i del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC). Representant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya als Patronats de la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (iCERCA) i de BIOCAT. Vicepresident del Patronat de la fundació privada Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), del Patronat de la Fundació Parc de Recerca UAB (PRUAB) i del Consell de Direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).

Horari

9.30 h. Obertura. Sr. Josep Usall i Rodié, director general de l’IRTA; Sr. Kim van Nieuwaal, director Delta Alliance International (vídeo); Hble. Sra. Teresa Jordà i Roura, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (vídeo).
9.40 h. Federico Mayor Zaragoza. Ex-Director General de l’UNESCO.
10.00 h. Delta Alliance i el seu paper al delta de l'Ebre (Carles Ibáñez, IRTA, coordinador Delta Alliance delta de l’Ebre).
10.15 h. La subsidència al delta de l’Ebre (Jordi Marturià, ICGC, membre de la Delta Alliance).
10.30 h. Accions per al clima al delta de l’Ebre (Gabriel Borràs, OCCC, membre de la Delta Alliance).
10.45 h. Dèficit de sediments i erosió costanera al delta de l’Ebre: causes i solucions (Agustín Sánchez-Arcilla, UPC, membre de la Delta Alliance).
11.00 h. Pausa
11.10 h. Accions per a l’erosió costanera al delta de l’Ebre (Rafael Sánchez, Taula de consens del Delta de l’Ebre).
11.30 h. Terra presa. Per una nova cultura dels sediments (Josep Juan, Campanya pels Sediments).
11.50 h. Presentació de la campanya “Lo Crit del Delta” (Albert Latorre, Fundació Cívica Innomnium).
12.10 h. Debat. Modera: Àngels Codina, cap de comunicació de l'IRTA
 

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down