Curs en tecnologia de productes lactis

Sobre l'activitat

El Curs en Tecnologia de Productes Làctics és un curs de consolidació al sector, centrat en la modernització i industrialització de la indústria làctia.

El curs ofereix la informació dels aspectes relacionats amb la tecnologia i la qualitat de la llet, i productes lactis: la producció lletera, composició de la llet, equips de preprocessament, envasament, UHT, concentració, assecat en pols i separació per membranes.

A QUI VA DIRIGIT?
Professionals que centren la seva activitat en producció, R+D, qualitat o vendes provinents de: Empreses làcties, Empreses proveïdores de serveis, ingredients, materials i equips a la indústria làctia, Centres tecnològics i de recerca

MÒDUL 1 LA LLET I PROCEDIMENTS DE CONSERVACIÓ DEL 21 AL 25 DE MARÇ DE 2022
Horari docent: 7 ½ hores diàries de classes de dilluns a divendres repartides de 09.00 hores a 17.30 hores, amb un total d'1 hora i 20 minuts de pausa per dinar i refrigeri.

Empreses i particulars residents a la província de Girona podrán gaudir d'un 40% de descompte en el preu de la inscripció, utilitzant el codi promocional GIRONA-IRTA.

Castellà
Preu: 1.200 + IVA
21/03/2022 - 25/03/2022
09:00h - 17:30h
Places limitades
Monells

Ponents

left button
right button

Xavier Felipe

Xavier Felip Cuyàs és llicenciat en Veterinària en 1991 per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Veterinària per la mateixa universitat, l'any 2000.

Des de 1992 treballa en R + D + I de el sector lacti, tant en la preparació de projectes cooperatius de recerca amb empreses, en projectes de recerca d'àmbit europeu, com en contractes confidencials de desenvolupament de productes per a empreses. També realitza treballs d'assessoria relacionats amb l'elaboració industrial d'aliments.

Actualment és l'investigador principal de l'àmbit d'indústria làctia a IRTA on, en col·laboració amb diferents empreses espanyoles, ha impulsat la construcció i gestió de les plantes pilot làcties d'aquesta institució (aliments líquids en general), així com el desenvolupament de nous productes i aplicacions làcties.

Les seves principals línies de treball estan relacionades amb el desenvolupament de noves tecnologies de processat (altes pressions, escalfament per radiofreqüència, separació per membranes, etc.) aplicats a el sector lacti. També destaca en el desenvolupament de nous productes i conceptes (amb patents en aliments com els liquats vegetals i el formatge fresc batut congelat) i, en general, en aliments líquids. Durant els últims anys, ha treballat en el desenvolupament i aplicació de noves tecnologies relacionades amb la millora de la sostenibilitat energètica, de consum d'aigua i de revalorització de co-productes.

Horari

MÒDUL 1
LA LLET I PROCEDIMENTS DE CONSERVACIÓ
DEL 21 AL 25 DE MARÇ 2022
(20 hores 20min de classes teòriques + 13 hores 50min pràctiques)
1. 1 Producció lletera Dra. Marta Terré
1.2 Conceptes generals de la cadena de valor Dr. Xavier Felipe
  1.3 Composició i estructura de la llet Dra. Carmen Carretero, Dra. Teresa Aymerich
  1.4 Equips de preprocessament i processament (UHT) Dr. Xavier Felipe
Pràctica d'estandardització i pasteurització/esterilització UHT de la llet.
1.5 Elaboració de productes UHT Dr. Xavier Felipe
1.6 Neteja i desinfecció Dra. Teresa Aymerich i Dr. Xavier Felipe
1.7 Separació per membranes Dr. Xavier Felipe
Pràctica de separació de proteïnes sèriques mitjançant microfiltració.
1.6.1 Teoria sobre els diferents tipus de separació components a través de l'ús de membranes (microfiltració, ultrafiltració, nanofiltració, osmosi inversa, intercanvi iònic i electrodiàlisi).
1.8 Concentració i evaporació de la llet Dr. Xavier Felipe
1.9 Llets infantils Dr. Xavier Felipe
1. 10 Additius Sr. Albert Monferrer
 

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Finca Camps i Armet, 17121 Monells, Girona
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down