Francesc Camps
Francesc Camps Sagué. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de les necessitats hídriques de diferents conreus herbacis i llenyosos, la gestió i aplicació agrícola dels fangs d’edar, la introducció de cultius captadors de nitrogen per a la minimització de la lixiviació de nitrats a camp i la producció de cultius energètics, tan llenyosos com herbacis. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector. Actualment també és secretari de la Comunitat d’Usuaris d’Aigua del Baix Ter.
Marc Jabardo
Marc Jabardo és llicenciat en Biologia (2010) per la Universitat de Barcelona (UB). Treballa com a tècnic a IRTA Mas Badia des de 2011 on va col·laborar inicialment en diferents treballs de l’àrea de protecció de cultius i control de plagues. Des de 2013 realitza tasques tècniques d’assessorament i suport per l’estudi de la millora del reg al Baix Ter i desenvolupa tasques d’especialista en GIS i teledetecció. Participa en diferents projectes de l’àrea de cultius extensius que es desenvolupen a l’estació experimental i que inclouen, entre altres, activitats de demostració (dins l’operació 01.02.01 de transferència tecnològica del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020), grups operatius, projectes de la comunitat RIS3CAT COTPA (IoE Crops) o LIFE (LIFE+11 ENV/ES/641 sigAGROasesor i LIFE+16 NEV/ES/000287 AGROgestor). Coordina el comitè de redacció i totes les tasques relacionades amb la publicació del butlletí mensual d’informació per a cultius extensius (www.extensius.cat).
Roser Sayeras
Roser Sayeras , llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona (2004-2008). Disposa del reconeixement oficial del Departament de Sanitat Vegetal de Catalunya com a assessora en gestió integrada de plagues. L'any 2013 es va incorporar com a tècnica de suport al programa de Cultius Extensius de Mas Badia. Participa en contractes amb empreses del sector relacionats amb l'avaluació de nou material vegetal i amb l'avaluació i eficàcia de productes fitosanitaris, i en els assajos de varietats per registre de la Oficina Española de Variedades Vegetales (OEVV). Ha participat en projectes d'àmbit autonòmic de finançament públic promoguts pel DARP (activitats demostratives i grups operatius). Principalment treballa en la xarxa d'assajos de varietats de cereal de Catalunya, desde la sembra, fent els diversos controls durant el desenvolupament del cultiu, fins la collita i l'avaluació dels paràmetres de post-collita, i finalment fent el tractament de totes les dades dels assajos de la xarxa de colza, blat tou, ordi, civada, sègol, pèsol i blat de moro. Participa també en la coordinación del Grupo para la Evaluación de Nuevas Variedades de Cultivos Extensivos (GENVCE).
Joan Fañé
Joan Fañé és Enginyer Tècnic Agrícola, especialitzat en hortofructicultura i jardineria per la Universitat Politècnica de Catalunya (2006-2010) i postgraduat en paisatgisme per la U Universitat Politècnica de Catalunya (2010-2012). A l’any 2007 fins al 2012 es va incorporar a l’estació experimental de l’IRTA – Mas Badia com ajudant de laboratori i camp uns mesos a l’any compaginant treball amb els estudis. És a l’any 2012, quan s’incorpora de forma fixa al programa de Cultius Extensius de l’IRTA a Mas Badia on a participat en contractes amb empreses del sector i en activitats de transferència. Els principals projectes de contractes amb empreses del sector, són d’assessorament a l’agricultor per a la producció de cultius extensius. Projectes com. “És Farina de Girona” que assessora agricultors per a la producció de blat tou de qualitat en producció integrada, entre altres. Ha participat i organitzat jornades de transferència i participat en diferents publicacions d’articles tècnics en revistes del sector.
Joan Serra
Joan Serra Gironella. Investigador – especialista de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del Programa de Conreus Extensius Sostenibles, amb seu a l’Estació Experimental Agrícola Mas Badia. Durant més de 30 anys ha desenvolupat la seva activitat a l’Àrea de Conreus Extensius de la Fundació Mas Badia, centre consorciat a l’IRTA, fins la seva incorporació a l’institut el gener de 2020. Ha centrat la seva activitat en l’avaluació de material vegetal, protecció fitosanitària, qualitat, etc. en cereals d’hivern, blat de moro, proteaginoses, colza i farratges. Té un elevat nombre de publicacions en revistes de divulgació, una àmplia experiència en l’organització d’activitats de transferència (jornades, cursos, etc.) i també en la realització d’experimentació contractada amb empreses del sector.