Com afecten les condicions ambientals a la maduració de la carn?

Sobre l'activitat

La maduració de la carn ofereix una oportunitat per millorar, entre altres aspectes, les característiques sensorials de la carn. Les condicions ambientals a les quals es sotmet la carn poden afectar a l’evolució del procés des del punt de vista d’eficiència energètica, rendiment econòmic o característiques sensorials, tot i que també poden comprometre la seguretat del procés. Recentment s’ha finalitzat un grup operatiu GO-MADURACIÓ que ha permès estudiar aquests aspectes.

Aquesta jornada es centrarà principalment en els paràmetres tècnics ambientals necessaris per produir carn madurada. Aportarà una visió general d’aspectes tècnics ambientals i presentarà resultats de com poden afectar les condicions ambientals a l’evolució de les peces durant la maduració.

Castellà
Preu: Gratuït
10/10/2022
16:00h - 18:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Núria Panella

Núria Panella Riera és llicenciada en Ciències Químiques (2001), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2003) i Doctora per la Universitat de Girona en Qualitat de Carn (2011). Treballa a l'IRTA des de 2003 al programa de Qualitat de Producte en temes de qualitat de la carn des del punt de vista tecnològic, sensorial, nutricional i qualitat social o ètica. Ha treballat en projectes on s'avalua la relació entre la qualitat de la carn amb la genètica, condicions ante mortem i post mortem, la nutrició i el sexe dels animals. També ha realitzat estudis sobre l'acceptabilitat, actituds i preferències dels consumidors i els representants de les diferents baules de el sector carni, en relació a la qualitat de la carn de porc (incloent olor sexual), de boví, de conill, etc. Actualment també treballa en estudis per identificar compostos bioactius en diferents matrius i estudiar la seva aplicació potencial com ingredients en la dieta animal i humana. Ha realitzat sessions de formació en qualitat de carn per a diverses empreses, per a estudiants de màster i per a alumnes de l'Escola de capacitació Agrària de l'Empordà.

Horari

16.00 h Presentació de la jornada
16.15 h Aspectes ambientals claus per produir carn madurada. Sra. Núria Panella Riera, Programa de Qualitat i tecnologies alimentàries de l’IRTA.
17.00 h Efecte de les condicions ambientals sobre les característiques de les peces madurades. Resultats del projecte GO-MADURACIÓ. Sra. Núria Panella Riera, Programa de Qualitat i tecnologies alimentàries de l’IRTA.
17.30 h Com controlo les condicions ambientals de la cambra de maduració? Quins són els principals reptes? Sr. Rafa Cruz, Cruz Spain.
18.00 h Torn obert de preguntes
18.30 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down