Antoni Dalmau
Antoni Dalmau Bueno. Llicenciat en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en l’any 2000. Màster en Producció animal en 2003. Doctor a l’any 2005, màster en indústries Càrniques al 2006. Diplomat a l’European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine en la subescpecialitat d’Animal Welfare Science, Ethics and Law en l’any 2016.
Treballant a l’IRTA des de l’any2005, actualment al Programa de Benestar Animal. Camps de treball: estrès, conducta social i adaptació a l’entorn; benestar animal en granja i escorxador de porcí, aus, conills i remugants; test d’aversió, por, dolor i comportaments anormals en porcs i remugants; ús de gasos per a l’atordiment de porcs i conills, sacrifici religiosos de remugants, aus i conills. Participació en un total de 36 projectes (24 dels quals europeus). 59 articles científics en revistes indexades, 3 llibres, 29 capítols de llibres, 49 articles en revistes de divulgació i 108 presentacions a congressos. Més de 1600 hores de formació per a professionals tals com veterinaris, ramaders, personal d’escorxador i transportistes en l’àmbit de benestar animal, afegint la participació com expert en més de 25 cursos organitzadors per la UE dins del programa Better Training for Safer Food.
Antoni Velarde
Dr. Antoni Velarde és investigador i cap del programa de Benestar Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Espanya. Des de 2012 és membre de l'Panell de Salut i Benestar Animal de l'autoritat europea de seguretat alimentària (EFSA).
És llicenciat en Veterinària i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té un màster en Producció Animal (1998) i un altre en Ciència i Benestar de l'Animal de Laboratori (2010). Des de 2011 és veterinari especialista en benestar animal, ètica i legislació per l'European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine.
Actualment, és punt de contacte científic de l'Agència Espanyola de Consum, salut i nutrició (AECOSAN), suport científic en matèria de benestar animal de el Ministeri d'Agricultura i Pesca, i membre de l'Comitè Científic de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) .
Ha participat en més de 50 projectes de R + D + I finançats en convocatòries competitives d'administracions o entitats públics, és autor de 81 articles científics en revistes d'impacte internacional i coeditor de 3 llibre 'Avaluació de l'benestar en granja' (Wageningen Academic Publishers), 'Benestar animal en escorxador' (5m Publishing. Sheffield, UK) i 'Benestar animal. Una visió global a Iberoamèrica '(Elsevier).
Emma Fàbrega
Emma Fàbrega i Romans és llicenciada en veterinària (1995) i Doctora en producció animal (2002) per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va cursar un Màster de Comportament Animal Aplicat i Benestar Animal (1998) per la Universitat d’Edinburgh i és Diplomada del European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine en la subespecialitat en Animal Welfare Science, Ethics and Law. Des del 2003 treballa a l’IRTA, al programa de Benestar Animal, fent recerca sobre sistemes d’avaluar el benestar animal en granja, especialment en porcí, i estratègies de millora. Ha coordinat projectes nacionals sobre alternatives a pràctiques doloroses com la castració o l’escuat en porcí, i en projectes europeus sobre l’aplicació de tecnologies de precisió per millorar el benestar o el desenvolupament de nous indicadors per avaluar el benestar. Compta amb més de 40 publicacions d’articles en revistes indexades, i ha participat també en capítols de llibres i publicacions en revistes de divulgació. Ha participat com a ponent des de 2003 en jornades de formació de ramaders, veterinaris, o altres agents del sector, tant a nivell nacional com internacional, així com en més de 40 presentacions a congressos. Ha organitzat i participat en nombroses jornades de transferència tecnològica pel sector.