Aprenent a conviure amb el bernat marró marbrejat

Sobre l'activitat

Halyomorpha halys (Stål), comunament conegut com a bernat marró marbrejat, és un insecte hemípter originari del continent asiàtic i que s’ha instal·lat entre nosaltres. És extremament polífag i pot causar danys econòmics en nombrosos cultius, a més de viure a costa de moltes altres espècies de plantes, arbres i arbustos, tant silvestres com als carrers i espais verds urbans.

Pot interactuar amb la ciutadania perquè entra als edificis; a l’estiu atret per la llum i a la tardor per passar l'hivern a recer. Per això es pot trobar en grans quantitats a l’interior de tot tipus d’habitatges, la qual cosa pot ocasionar molèsties als ciutadans.

Totes aquestes característiques fan que sigui important reconèixer-lo i saber separar-lo de bernats autòctons semblants, fer un seguiment de la seva distribució i de la grandària de les seves poblacions, i trobar maneres per controlar-lo en tots els ambients en què es desenvolupa.

Català
Preu: Gratuïta
29/09/2020
17:00h - 18:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Lucía Adriana Escudero-Colomar

Lucía Adriana Escudero-Colomar es Doctora Enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València. Investigadora de l’IRTA des de 2003. Les seves principals línies de recerca se centren en el coneixement de la biologia i el comportament de certes plagues clau i en el desenvolupament de mètodes i/o estratègies per controlar-les, dirigides a l'obtenció de fruita sense residus de plaguicides.

En l’àmbit de la transferència de tecnologia, és coautora d’un llibre sobre les espècies de Phytoseiidae associades a conreus, d’una Guia tècnica Fruit.Net per a la producció de poma i d’una altra Guia tècnica sobre Halyomorpha halys. També és autora o coautora d’articles en la premsa especialitzada sobre diverses plagues i mètodes de control.

Horari

16.30 h Presentació de la Jornada Sra. Elisenda Guillaumes, Directora General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya.
16.40 h Com es reconeix el bernat marró marbrejat? Dra. Marta Goula, Universitat de Barcelona.
16.55 h Tan semblants i tan diferents a la vegada! Espècies afins al bernat marró marbrejat en la fauna catalana Sr. Jan Tomàs, Universitat de Girona.
17.10 h Ja el tenim als conreus! On l’hem trobat i què farem? Sra. Isabel Pujadas, servei de Sanitat Vegetal (DARP).
17.20 h Avenços en el coneixement del seu comportament en el nostre territori Dra. Lucía Adriana Escudero, IRTA.
17.35 h Situació del bernat marró marbrejat a l’Emília-Romanya (Itàlia) Sr. Michele Preti, ASTRA Innovazione e Sviluppo (Faenza, Itàlia).
18.00 h Torn de preguntes i cloenda

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down