APLIPOST

Sobre l'activitat

Com optimitzar el sistema d’aplicació de fungicides en la postcollita de fruita de pinyol

A l’actualitat, el desenvolupament de podridures són la principal causa de les pèrdues en la postcollita de fruita de pinyol a la nostra zona. Les estratègies pre-collita per al control d’aquest fong poden arribar a ser insuficients. És per aquest motiu que els tractament postcollita (ja sigui per immersió, dutxa o aplicació fumígena) són necessaris si es vol destinar fruita a conservació, en determinats moments de campanya o si es volen fer exportacions de mitja i llarga distància.

Les matèries actives autoritzades actualment, fludioxonil i pirimetanil, tenen diferent grau d’eficàcia contra els tres patògens principals de fruita de pinyol: Monilinia spp., Rhizopus spp. i Geotrichum spp. Per altra banda, una correcta aplicació és la clau per a una eficàcia òptima. En aquestes sessions demostratives s’explicarà com aconseguir nivells correctes d’eficàcia i quins són els paràmetres que s’han de revisar en els diferents sistemes d’aplicació per assolir els objectius desitjats.

Aquesta activitat forma part de l’activitat de demostració “Com optimitzar el sistema d’aplicació de fungicides en la postcollita de fruita de pinyol -APLIPOST”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
09/06/2020
15:00h - 16:30h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Neus Teixidó

Dra. Neus Teixidó i Espasa: Enginyera Agrònoma per la Universitat de Lleida (1997), amb Menció de Doctorat Europeu i Premi Extraordinari de Doctorat de la UdL 1997/1998. Des de l’any 1998 treballa com a investigadora del Programa de Poscollita de l’IRTA, ubicat al Fruitcentre de Lleida. Els seus àmbits principals de recerca s’emmarquen en la Patologia de la Postcollita i es focalitzen en el desenvolupament d’estratègies per al control de malalties de postcollita de la fruita, en especial el control biològic. S’ha especialitzat en la producció i formulació d’agents de biocontrol. Així mateix, treballa en l’estudi de les interaccions fruita-patogen. Actualment, és la Cap del Programa de Postcollita i la coordinadora del Fruit.Net, el Programa de Sanitat Vegetal per tal d’optimitzar l’ús de pesticides i reduir els residus a la fruita de Catalunya. Ha participat en en més de 50 projectes d’investigació europeus, estatals i autonòmics, com a coordinadora o investigadora, i en més de 50 contractes. Té 4 patents i és autora o co-autora de més de 160 publicacions, de les quals més de 110 són en revistes d’impacte internacional i indexats a l’SCI (Índex H 31). Ha participat en la redacció de 10 capítols de llibre i ha presentat més de 150 comunicacions a congressos tant nacionals com internacionals, amb 18 ponències invitades. Ha dirigit 7 tesis doctorals i participa com a docent en el Màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària de la Universitat de Lleida i en el 'Curso Internacional de Tecnología y Manejo postcosecha de fruta' de qual és directora.

Horari

15.00 h Benvinguda i presentació del seminari Dra. Neus Teixidó, cap del Programa de Postcollita de l’IRTA.
15.10 h Principals malalties en fruita de pinyol i sistemes de control. Dra. Elena Costa, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
15.30 h Moments d’aplicació: avantatges i inconvenients. Paràmetres a controlar per garantir l’eficàcia de l’aplicació. Dra. Pilar Plaza. Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
15.50 h Evolució dels residus en cada tipologia de tractament i espècie. Dra. Pilar Plaza, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA.
16.10 h Visualització de vídeos pràctics sobre els diferents sistemes d’aplicació: o Vídeo 1: Aplicació de pots de fum (amb col·laboració de Decco Iberica) o Vídeo 2: Maquinària d’aplicació de baix volum (amb la col·laboració de Tecnidex Fruitprotection, S.A.) o Vídeo 3: Sistema d’alta pressió (amb la col·laboració d’Agrícola Rúbies, S.L.) o Vídeo 4: Com verificar l’eficàcia de l’aplicació. Dra. María Sisquella, Servei Tècnic Postcollita de l’IRTA
16.30 h Precs i preguntes
La moderació de la jornada anirà a càrrec d’IRTA. Aquesta jornada es realitzarà en línia. Si esteu interessats en seguir les seves explicacions us hi podeu inscriure a través de l’enllaç que figura a la part inferior d’aquest programa. Uns dies abans de la sessió ens posarem en contacte amb vosaltres per enviar-vos l’enllaç des d’on podreu participar a la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Seminari tècnic en Línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down