Amenaces actuals en sanitat vegetal per a fruiters: eines per fer-hi front

Sobre l'activitat

IX edició de la Jornada de protecció vegetal

Aquest any la Jornada de protecció vegetal que impulsa el Programa de Protecció Vegetal Sostenible de l'IRTA se celebrarà a Lleida a les noves instal·lacions que acaben de finalitzar gràcies al projecte "PECT, Agrobiofood" i altre finançament de l’IRTA, dedicades exclusivament a la Sanitat Vegetal per ajudar a impulsar la recerca i assessorament al sector.
Es presentaran tres ponències sobre els reptes que plantegen algunes de les plagues i malalties invasives i emergents que més preocupen al sector fructícola i els avenços per a la seva prevenció, i una ponència per presentar el nou Hub de Sanitat Vegetal de Catalunya. Per completar la jornada es farà una visita guiada als nous laboratoris de patologia vegetal i entomologia aplicada, incloent-hi el mòdul de biocontenció NBS3, primer laboratori d'aquestes característiques a Catalunya per treballar amb organismes considerats de quarantena a la UE, com Xylella fastidiosa entre altres, en condicions de màxima bioseguretat. El projecte PECT Agrobiofood està finançat pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020.

Català
Preu: Gratuït
30/11/2023
10:30h - 13:00h
Places limitades
Lleida

Horari

09.45 h Benvinguda i presentació de la jornada Jordi Riudavets. Cap del programa de Protecció Vegetal Sostenible de l’IRTA. Rosa Altisent. Gestora del Àrea Vegetal de l’IRTA.
10.00 h Noves plagues i plagues re-emergents que suposen un repte en els fruiters a Catalunya Dolors Bosch i Ainara Peñalver. Investigadores del Programa de Protecció vegetal de l’IRTA.
10.20 h Malalties invasives i emergents en fruiters i vinya a Catalunya: Impacte potencial i estratègies de maneig Jordi Sabaté. Investigador del Programa de Protecció vegetal de l’IRTA.
10.40 h Noves amenaces i eines per afrontar el control de les malalties en el marc del Pacte Verd Europeu Jordi Cabrefiga i Rubén Rufo. Investigadors del Programa de Protecció vegetal de l’IRTA.
11.00 h Hub de Sanitat Vegetal de Catalunya: eina per al sector Neus Teixidó. Coordinadora del Hub de Sanitat Vegetal.
11.15 h Pausa-cafè
11.45 h Visita guiada a les instal·lacions de l’IRTA a Lleida en sanitat vegetal (laboratori NBS3)
14.00 h Fi de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Edifici IRTA-Campus d’Agrònoms de la UdL. Av. Alcalde Rovira Roure, 191, 25198 Lleida.
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down