AGROgestor – AGRICLOSE

Sobre l'activitat

Tècniques eficients i gestió col·lectiva per un ús sostenible de les dejeccions

Els projectes LIFE AGROgestor (LIFE16 ENV/ES/000287) i LIFE AGRICLOSE (LIFE17 ENV/ES/000439) uneixen esforços en aquesta jornada on-line on es presentarà la plataforma AGROgestor, que ofereix serveis de gestió col·lectiva a través d’indicadors de productivitat, eficiència i sostenibilitat. ; i resultats obtinguts en el projecte AGRICLOSE sobre la millor utilització dels derivats de les dejeccions ramaderes.

La jornada pretén mostrar el potencial de la gestió col·lectiva de la informació i el seu ús en la gestió de les dejeccions ramaderes en zones d’alta carrega ramadera (AGROgestor), integrant el coneixement que aporta el projecte AGRICLOSE en aquest àmbit, on treballa per a la millora i divulgació de tècniques eficients per a la gestió dels fertilitzants en un marc d’agricultura circular i sostenible.

Català
Preu: Gratuïta
22/06/2021
09:50h - 11:55h
Places limitades
En línia

Ponents

left button
right button

Francesc Domingo Olivé

Investigador-Especialista en fertilització orgànica i mineral i maneig del sòl en cultius extensius, dins el Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Des de fa 20 anys treballa en la recerca, transferència i assessorament, des del centre de Mas Badia, per la millora en el maneig de les dejeccions ramaderes, la fertilització mineral i el maneig del sòl per augmentar la fertilitat (física, química i biològica) del sòl i la seva protecció.

Horari

9.50 h Connexió a la jornada
10.00 h Presentació de la jornada Sr. Jordi Doltra, IRTA Mas Badia; Sr. Francesc Domingo Olivé, IRTA Mas Badia - CES
10.15 h Plataforma AGROasesor. Registre d’operacions de cultiu a la parcel·la i assessorament amb eines d’ajuda a la decisió. Sr. Marc Jabardo, IRTA Mas Badia.
10.30 h Plataforma AGROgestor. Gestió col·lectiva de la informació. Indicadors de productivitat, eficiència i sostenibilitat. Sr. Jordi Doltra, IRTA Mas Badia.
10.45 h Experiències i oportunitats del projecte AGROgestor Sra. Cristina Tobias, Tècnic Agrària de Torelló (pilot del projecte).
11.00 h Derivats del purí per fertilitzar els cultius extensius Sr. Francesc Domingo Olivé, IRTA Mas Badia - CES.
11.15 h Ús de digerit de biogàs i fracció líquida de purí en la fertilització dels cultius d’hivern Sra. Elena González Llinàs, IRTA Mas Badia - CES.
11.30 h Cultius captadors per augmentar l’eficiència de la fertilització del blat de moro amb digerit de biogàs Sr. Francesc Camps, IRTA Mas Badia.
11.45 h Cloenda
 

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

Jornada en línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down