Acte final del primer projecte de la xarxa Innotub

Sobre l'activitat

El dimarts 31 de maig de 2022 tindrà lloc l'acte públic en el que es presentaran les principals conclusions del projecte EFA357/19/INNOTUB (Interreg-POCTEFA 2014-2020).

El projecte INNOTUB ha servit per crear i consolidar una xarxa científica d'excel·lència, orientada a la innovació i transferència per aportar solucions per al control de la tuberculosi animal. En última instància, INNOTUB pretén contribuir a la millora de la sanitat en la ramaderia, contribuint al desenvolupament socioeconòmic d'aquesta activitat i així enfortir la cohesió social a les zones rurals del Pirineu i evitar-ne l'abandonament.

La tuberculosi animal és una malaltia que afecta principalment la ramaderia i alguns animals silvestres, causant un impacte econòmic i social elevat sobre el sector ramader i suposant també un risc d'infecció per a les persones. Des de fa anys, Espanya i França lluiten contra aquesta malaltia per evitar les pèrdues de productivitat i de valor genètic, a més de la restricció de moviments i comerç de productes animals.

Aquest projecte està finançat pel Programa INTERREG POCTEFA 2014-2020, un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer entre Espanya, França i Andorra. Aquest suport financer comunitari es destina a reforçar la integració econòmica i social d’aquesta zona i ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus habitants. A més, els projectes programats reben cofinançament del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional).

Català, castellà i anglès
Preu: Gratuït
31/05/2022
9:30h - 13:20h
Places limitades
Barcelona

Horari

09:30h Presentació de la Jornada Dra Mercè Soler, Subdirectora General de la Ramaderia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Dr. Bernat Pérez de Val, Investigador de l'IRTA - CReSA i coordinador de la xarxa INNOTUB
09:45h Programes d'erradicació de la tuberculosi bovina a Espanya i França Sr. Jose Luís Sáez, cap d'àrea de programas sanitaris, subdirecció general de sanitat i higiene animal i traçabilitat del Ministeri d'agricultura, pesca i alimentació. Dra. Maria -  Laura Boschiroli, Directora d'investigació del Laboratoire de Sanité Animale de Maisons-Alfort (Anses), Laboratori Nacional de Referència de Tuberculosi Bovina de França i laboratori de referència de la OIE. 
11:05h Pausa / Esmorzar
11:45h Presentació de les conclusions del projecte (Bioseguretat i anàlisis de risc, Noves estratègies de comunicació, Millora del diagnòstic, Eines de control i prevenció).
12:45h Taula Rodona: discussió i preguntes: Dr. Timothée Vergne (INRA-ENVT). Dr. Alberto Allepuz (UAB), Dr. Iker A.Sevilla (Neiker), Dr. Bernat Pérez de Val (IRTA-CReSA), Dra. Maria-Laura Boschiroli (Anses)
13:20h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

Casa convalescència, Barcelona.
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down