Elena Fulladosa

Sobre el ponent

Elena Fulladosa Tomàs, llicenciada en biologia (1999) i doctora en Biotecnologia per la Universitat de Girona (2004). Investigadora en el Programa de Tecnologia alimentària de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) des de 2007. Els últims anys ha treballat en la implementació de noves tecnologies en la indústria alimentària per a l'optimització dels processos d'elaboració i caracterització nutricional dels aliments . Ha treballat en diverses tecnologies com la tomografia computada, equips basats en RX, espectrometria NIR i microones i altes pressions hidrostàtiques en productes carnis, pernil curat i altres aliments.

Durant la seva trajectòria investigadora ha participat en diversos projectes europeus (Q-meat, Truefood, Q-PorkChains, FOODSME-hop, Procured, Faim-cost) i nacionals competitius (liderant els projectes Soltexham i Classham) així com en contractes amb empreses de el sector agroalimentari. Cal destacar la seva participació en el desenvolupament d'un equip de tomografia computada industrial que s'està provant actualment a la indústria de l'pernil curat. Té publicats 43 articles científics, 13 capítols de llibre, ha participat en més de 50 contribucions en congressos internacionals i ha dirigit 2 Tesis doctorals. Té una patent relacionada amb l'optimització del procés d'elaboració de pernil curat utilitzant tecnologies no destructives. Actualment també és professora associada de la Universitat de Girona on imparteix l'assignatura 'Tecnologia culinària i noves Tecnologies' al Grau d'Innovació i Seguretat Alimentària.

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down