Importància del transport i el maneig ante-mortem en el benestar i qualitat en producció porcina ecològica

Sobre l'activitat

La normativa de producció ecològica té com a màxims objectius promoure les pràctiques que afavoreixin que aquest sistema productiu promogui aspectes de sostenibilitat, benestar i qualitat. Malgrat això, aquesta normativa s’ha centrat majoritàriament en la fase productiva i no tant en aspectes molt rellevants pel benestar i qualitat del producte com són les condicions de transport i sacrifici. En aquesta jornada es presentaran resultats sobre l’efecte de les condicions climàtiques durant el transport i l’espera a l’escorxador, en el benestar i la qualitat final del producte. Així mateix, es presentarà un model de sacrifici de proximitat, que pot permetre reduir aquest impacte”

Activitat finançada a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament de Catalunya 2014-2022.

porcí
Català
Preu: Gratuït
12/11/2024
15:00h - 16:30h
Places limitades
En línia

Horari

15.00 h Benvinguda i presentació de la jornada Emma Fàbrega, investigadora del programa de Benestar Animal de l’IRTA.
15.10 h Impacte del transport i les condicions climàtiques en el benestar en porcí ecològic Emma Fàbrega, investigadora del programa de Benestar Animal de l’IRTA
15.30 h Impacte del transport i les condicions climàtiques en la qualitat del producte en porcí ecològic Joel González, tècnic del programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària de l’IRTA.
15.50 h Model d’escorxador de proximitat per a porcí ecològic. Lluís Vila, Escorxador Municipal de l’Armentera SCCL.
16.10 h Torn de preguntes
16.30 Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Lloc de realització

En línia
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down