Digitalització de trulls. Últims avenços al pati i la sala d'extracció

Sobre l'activitat

Aquesta jornada presenta nous avenços, ja disponibles per als trulls però encara poc coneguts.

ETRIA és un analitzador en línia de la qualitat global d’un lot d'olives, mesurada a les cintes d'entrada de fruit.

OliveCEPT® i Olive Oil Booster d'Alfa Laval són equips de pretractament de pastes que poden millorar l’extractabilitat en olives de reg i d’inici de campaña amb problemas d’emulsions o d’oclusió d’oli per formació de membranas, com pasa sovint en Arbequina.

Les incerteses al mercat actual d'olis, a nivell mundial, augmenten els dubtes de les empreses a invertir en innovació. La jornada inclou una conferència dedicada a exposar les darreres tendències i expectatives del mercat d'olis.

Català
Preu: Gratuït
13/09/2024
09:00h - 13:00h
Places limitades
Constantí

Ponents

left button
right button

Agustí Romero

És investigador responsable de l'Equip d'Olivicultura i Elaiotècnia de l'IRTA de la Generalitat de Catalunya. Centra la seva activitat científica en l'avaluació de varietats, el desenvolupament d'aplicacions per a l'anàlisi sensorial i el desenvolupament de programes de millora de processos i de gestió de qualitat de les DOP catalanes. És també coordinador de l'Oficina Tècnica de l'Oli de Catalunya https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/oficina-de-l-oli. Coautor d´un llibre sobre varietats catalanes d´olivera i de diversos capítols en llibres tècnics sobre olivera, oli i anàlisi sensorial d´aliments. Coautor de més de 100 articles científics a revistes indexades i més de 80 de divulgació. Actualment participa en diversos projectes científics i contractes amb empreses del sector, sobre economia circular, olivera i canvi climàtic, la maximització de polifenòls en olis comercials, la identificació de compostos volàtils propis dels olis DAP i la seva relació amb l'acceptabilitat dels aliments cuinats.

Horari

9.00 h Registre d’assistents
9.30 h Tecnologies emergents per als trulls que permeten vincular qualitat de fruit amb intensitat del procés. Agustí Romero, IRTA-olivicultura y elaiotecnia.
10.00 h ETRIA, detecció automàtica de paràmetres de qualitat de les olives basat en IA. Neus Marimon, ETRIA
10.45 h Pausa cafè.
11.15 h Olive Oil Booster tractament de pastes per alt buit d'Alfa Laval. Antonio Benito. ALFA LAVAL
11.45 h Polsos elèctrics: Com millorar esgotament i qualitat?. Carlos Fuentes, sales & Operations Manager Ibérica en OptiCept Technologies.
12.15 h La campanya d'oli d'oliva nova: climatologia, oferta, demanda i preu. Juan Vilar (Consultor oleícola internacional y fundador de Vilcon)
13:00 h Torn de preguntes i cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Centre Mas Bové (Crtra Reus – El Morell km 4,5; 43120 Constantí (Tarragona)
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down