L’aplicació de fangs EDAR. Assaigs a llarg termini

Sobre l'activitat

La valorització dels fangs en l’activitat agrària, com a esmena orgànica o fertilitzant, és una via de gestió ampliament utilitzada a Catalunya.
Tot i això continuen existint certes inquietuds sobre la seva gestió i les perspectives de futur. A la jornada és farà una visita técnica a l’assaig comparatiu a llarg termini (+25 anys) de fertilització amb fangs EDAR en comparació a la fertiltizació mineral i la no fertilització. Tambè s’analitzarà la situació actual dels fangs i la repercusió dels canvis normatius.

Està dirigida especialment a tècnics, productors i gestors de fangs. S’abordaran els avantatges i inconvenients que té aquesta fertilització, entre d’altres aspectes i es debatrà amb les empreses i assistents.

Aquesta jornada pertany al marc d’ajut a les activitats de demostració (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnológica del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020)

Català
Preu: Gratuït
04/06/2024
10:00h - 13:30h
Places limitades
La Tallada d'Empordà

Horari

10.00 h Registre d’assistents
10.15 h Benvinguda i presentació de la jornada Pilar Chiva. Directora de l’Àrea d’Econòmia Circular de l’ARC
10.20 h Situació actual. Canvis normatius i futur de la gestió Meri Pous. Cap del Dept. de Protecció del Sòl (ARC) Meritxell Aguilar. Tècnica del Dept. de Protecció del Sòl (ARC)
10.45 h Explicació dels assaigs i visita a les parcel·les experimentals de fertilització amb fangs EDAR en cultiu de blat de moro i cereals d’hivern Francesc Camps. Investigador IRTA Mas Badia
11.45 h Pausa. Cafè.
12.15 h Taules de treball entre empreses i assistents. Es tractaran aspectes relacionats amb l’aplicació dels fangs EDAR: el valor agrícola i criteris d’aplicació, afectacions de les normatives i propostes de canvi, millora qualitativa dels fangs i actuacions de millora en la gestió dels fangs.
13.30 h Cloenda de la jornada

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Mas Badia Mas Badia s/n 17134 La Tallada d’Empordà
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down