Pere Gou
Dr. Pere Gou és Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València (1988) i Doctor Enginyer Agrònom per la mateixa universitat (1993). Des 2015 és el cap de el Programa de Tecnologia dels Aliments de l'IRTA. Des de la seva incorporació a l'IRTA el 1991, ha participat en més de 25 projectes nacionals i 10 europeus. Ha estat membre del comitè científic de tres congressos internacionals. Ha publicat més de 150 publicacions (més de 90 en revistes científiques indexades) i s'ha llicenciat 4 patents. Ha estat professor associat de la Universitat de Girona durant 16 anys (1998-2014) i ha dirigit 8 tesis doctorals. Durant aquest període de temps, ha treballat principalment en tecnologia dels productes carnis, tot i que també en aplicacions a altres aliments. Les línies d'investigació s'han centrat en l'estudi de les modificacions que tant els ingredients com les tecnologies de transformació o conservació (tant les tradicions com les noves) provoquen en les característiques dels aliments (des de propietats tecnològiques fins propietats sensorials), així com el desenvolupament de mètodes no destructius per al monitoratge de les característiques dels productes i els processos. Les seves principals línies d'investigació en l'actualitat són la modelització dels efectes dels ingredients i les tecnologies en el processat i conservació dels aliments i el desenvolupament de mètodes d'anàlisi at-line, on-line i in-line de la qualitat de l' producte i la supervisió de processos.
Anna Claret
Anna Claret Coma, és enginyera tècnica agrícola (2004), màster en biotecnologia alimentària (2008) i doctora en tecnologia alimentària (2015) per la universitat de girona. Treballa en l'irta des de 2004 com a investigadora del programa de tecnologia alimentària. És especialista en anàlisi sensorial, en el disseny i execució tant de proves amb panells entrenats / experts com d'estudis de consumidors. També actua com a facilitadora de la creativitat dirigida a la innovació en el desenvolupament de nous productes. La seva activitat professional se centra bàsicament en el desenvolupament de projectes d'investigació i contractes amb empreses a nivell nacional i internacional. És coautora de 22 articles científics i professora de el curs internacional de productes carnis des de l'any 2006.
Brigitte Martínez
Coordinadora del curs
Brigitte Martínez és Enginyera Tècnica Agrícola (2001) per la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat de Girona (2005) i Màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments per la Universitat de les Illes Balears (2010). Especialista en l'aplicació i millora dels tractaments tèrmics discontinus sobre diferents matrius alimentàries, per augmentar la seva vida útil i qualitat sensorial. A més, treballa en l'aplicació de noves tecnologies de conservació (microones, alta pressió i radiofreqüències) per obtenir nous productes o processos adaptats a les demandes dels consumidors. Té àmplia experiència en activitats d'investigació contractual amb empreses de el sector alimentari i en activitats de difusió, participant en les jornades i cursos de processos tèrmics que es duen a terme a l'IRTA des del 2012.
Filiberto Sánchez
Director del curs
Filiberto Sánchez és Llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat del País Basc, MSc en Food Control de qualitat per la Universitat de Reading i Doctor per la Universitat de Girona. Ha treballat 4 anys a l'empresa privada en l'àmbit de la indústria càrnia i des de 2003 treballa en IRTA, exercint tasques d'investigació, formació i assistència tecnològica a empreses en l'àrea de la tecnologia d'elaborats carnis, especialment el pernil curat i embotits. Ha estat responsable de nombrosos contractes amb empreses i participat en projectes d'investigació nacionals i internacionals. Responsable de el Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis des de 2007 i de l'International Course in Dry cured Meat Products des de 2013, així com a coordinador de cursos a empreses d'Espanya, Europa i Llatinoamèrica.
Elsa Lloret
Elsa Lloret és Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments (2001) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Máster (MSc) en “Polímers i Biopolímers” per la Universitat Politècnica de Catalunya (2013). Ha treballat 6 anys en l’empresa privada (Enginyera de ferments i d’anàlisi sensorial en el Departament d’R+D Danone) i des de 2006 dins el Programa de Tecnologia Alimentària de l’IRTA. Les seves activitats s’emmarquen en contractes, formació i assessorament tècnic a empreses en l’àrea de l’envasament d’aliments. Especialitzada en materials plàstics per aliments i les seves aplicacions en les noves tecnologies d’envasament i de conservació per allargar la seva vida útil, millorar-ne la sostenibilitat, obtenir nous productes o nous processos adaptats a les necessitats del mercat.