Robert Savé

Sobre el ponent

Desenvolupa la seva activitat científica a l’Àrea de Ciències Vegetals de l’IRTA i també és el coordinador del grup de Viticultura i Enologia de l’IRTA. És llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona (juny de 1977) i Doctor en Biologia a la mateixa universitat (novembre de 1986). Més de 30 anys d’experiència en l’àrea d’ecofisiologia, principalment en condicions ambientals agronòmiques.

És membre del Consell d’Avaluació de l’Aigua per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya, Assessor de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, membre del Grup de Canvi Climàtics de Catalunya i representant espanyol a Agroforestry a l’Aliança Global contra el Canvi Climàtic (OECC–MAGRAMA), membre del Metropolitan Observatori sobre el canvi climàtic (METROBS), membre del grup de qualitat DURSI “Relacions amb l’aigua vegetal”, revisor de l’Informe especial sobre 1,5 graus 2017 d’IPCC, redactor de la secció Medi Agrícola i Ecologia de la Revista Espanyola de Recerca Agrícola (SJAR). Professor d’Ecologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Nicaragua-FAREM. Autor principal sobre l’aigua en el primer informe d’avaluació del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània MedECC (2019) i coordinador del capítol ALIMENTACIÓ.

Treballa estudiant les estratègies d’adaptació i mitigació de la vegetació salvatge i de cultius al canvi climàtic Aquest treball es basa en estudis previs sobre la caracterització d’espècies vegetals sota diferents factors biòtics i / o abiòtics. Per tant, estudia el consum d’aigua per a diversos tipus de cultius, jardins i restauracions de paisatges; la competència inter i específica per a l’aigua a nivell d’arrel; canvis en el metabolisme secundari; la relació entre els senyals hidràulics i hormonals en la transpiració; l’eficiència en l’ús de l’aigua; els efectes contaminants en cultius de regadiu amb aigua recuperat o aigües subterrànies; les relacions entre plantes i altres organismes com els fongs i els insectes; aigua, carboni.

Disposa de 55 articles d’ICI, més de 100 articles divulgatius, comunicacions de congressos, notes de diaris, conferèncie, ...

Ha participat directament com a investigador responsable o col·laborador en 50 projectes de recerca (govern espanyol INIA, MINECO, CICYT, PETRI, CDTI, CENIT, IMPACTO, CIEN, CONSOLIDER); UE Life i H2020; EUA Fulbright Foundation i E. Slossom Foundation) i 42 contractes de recerca amb empreses privades.

Té 2 patents relacionades amb els efectes del CO2 elevat sobre la productivitat dels cultius.

Ha estat i és director de 15 tesis doctorals.

IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down