Jaume Lordan
Jaume Lordan Sanahuja, Investigador a l'IRTA des de Juny 2018. Prèviament investigador post-doctoral a la Universitat de Cornell (NY) (2015-2018), formant part del grup de fisiologia i tecnologia del cultiu. Actualment, està treballant a l'IRTA en el desenvolupament i l'avaluació de nous sistemes de formació per optimitzar la seva eficiència fisiològica, així com en el maneig de la càrrega i l'avaluació de noves varietats i peus de pomera.
Joaquim Carbó
Joaquim Carbó Pericay és Enginyer Tècnic Agrícola i des de l'any 1984 dur a terme la seva activitat investigadora a l'Estació Experimental Agrícola Mas Badia. És responsable tècnic de les activitats que es desenvolupen en el marc del Programa de Fructicultura: avaluació de noves varietats i portaempelts, disseny i maneig sostenible de plantacions, bioreguladors i implementació de la qualitat de la fruita.
Estanis Torres
Estanis Torres és Doctor Enginyer Agrònom amb Màster en Investigació en Sistemes de Producció Agroalimentària per la Universitat de Lleida. Des del 2006 treballa a l'IRTA com a investigador especialista en el Programa de Fructicultura. Els seus principals àmbits d'investigació són l’ús de la tecnologia VIS-NIR en les diferents etapes del cultiu, la fertilització i resposta de les plantes a l’estrès abiòtic, el desenvolupament d'estratègies per a la predicció i mitigació de fisiopaties, la regulació de la carga, i la millora de la qualitat dels fruits. Ha participat en nombrosos projectes d'investigació i realitzat ponències i comunicacions en congressos nacionals i internacionals, i és autor de més de 40 articles en revistes tècniques de divulgació i científiques d’impacte internacional.
Gemma Reig
Dra. Gemma Reig: Enginyera agrònoma i Doctor enginyer agrònom (2013) per la Universitat de Lleida. Ha treballat com a tècnic de suport en la investigació en el departament de Pomologia de l’Estació Experimental de Aula Dei – CSIC durant dos períodes diferents (1 octubre 2013 – 31 Març 2015 i 1 Abril 2017 – 27 Maig 2018). Entremeig d’aquests dos períodes, ha realitzat una estada postdoctoral de 2 anys (1 Abril 2015 – 31 Març 2017) al Hudson Valley Research Laboratory – Cornell University (Highland, New York), departament de Fructicultura, on la seva investigació va estar enfocada principalment en portaempelts, sistemes de formació, fisiopaties (cop de sol i bitter pit), varietats i qualitat del fruit del cultiu de pomera. Des del juny 2018 realitza tasques com a tècnic de suport al programa de millora de préssec, poma i pera de l’IRTA, i actualment també és responsable de la col·lecció de varietats comercials de presseguer de l’IRTA, investigadora principal de dos grups operatius i participa en un projecte europeu PRIMA. Compta amb 29 articles científics indexats a revistes llistades en el Science Citation Index (SCI), dels quals 7 són actes horticulturae, i 16 articles tècnics.
Carla Casals
La Dra. Carla Casals Rosell, enginyera agrònoma (2005) i Doctora en Sistema Agrícoles, Forestals i Alimentaris per la 'Universitat de Lleida' (2010). El seu àmbit principal de treball es basa en l'estudi epidemiològic de malalties que afecten en postcollita de fruita de pinyol, així com el desenvolupament d'estratègies per al seu control, mitjançant l'ús d'antagonistes, substàncies químiques, mètodes físics o la seva combinació. Ha publicat 26 articles SCI a revistes d'impacte internacional i 21 articles de divulgació. Ha presentat 46 comunicacions a congressos, tant nacionals com internacionals.
Miquel Peris
Miquel Peris Giner és Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida (1997) i des de l’any 2005 treballa com a especialista en fructicultura a l’IRTA.
La seva activitat principal ha estat l’assessorament en el control de plagues i malalties, elecció de material vegetal, esporga i formació d'arbres, reg i nutrició en fruita dolça. Ha treballat també en investigació i experimentació en producció fructícola, incloent l’execució d'assajos GLP (Bones Pràctiques de Laboratori) i en diversos projectes d’investigació i assessorament nacionals i internacionals .
Jordi Cabrefiga
Jordi Cabrefiga
Olamendi és llicenciat en biologia per la Universitat de Girona y doctor en
Biotecnologia per la Universitat de Girona. Ha treballat com a investigador
durant quasi 20 anys a la Universitat de Girona. Des de l’any 2018 treballa a
l’IRTA, desenvolupant tasques d’investigació, formació, transferència i
contractes amb empreses en l’àrea de protecció vegetal sostenible. Ha estat
responsable de nombrosos contractes amb empreses i ha participat en projectes
nacionals i internacionals en l’àmbit de la sanitat vegetal. Té més de 20
articles científics, 2 patents i diversos capítols de llibres.