XV Jornada tècnica del conreu del noguer 2024

Sobre l'activitat

Eines per afrontar el futur del conreu del noguer

En la 15a Jornada del noguer es vol obrir un espai de debat davant el complicat moment del sector productor de nous. A la davallada del preu de venda se li suma un mercat cada cop més exigent i una forta i deslleial importació. Es parlarà de com ajudar al noguer amb eines bàsiques de gestió davant l'adversitat climàtica, les exigències ambientals i d'estratègies comercials per ajudar a la valorització del producte. També es promourà un debat sobre la valoració de la qualitat de la nou com a estratègia de venda, i es convidarà els assistents a donar-hi la seva opinió davant les preferències dels consumidors. Es presentaran les varietats que actualment s'estan registrant a Europa i hi haurà una taula rodona per recollir opinions de diferents parts del sector i idees i estratègies per afavorir el reconeixement i la comercialització de la nou de casa nostra.

Castellà
Preu: Gratuït
22/03/2024 - 22/03/2024
10:00h - 17:00h
Places limitades
Constantí

Horari

9.15 h Validació d’inscripcions
9.40 h Presentació de la jornada 9.50 h La coberta vegetal: una eina per fomentar la biodiversitat Georgina Alins. IRTA.
10.10 h Directrius en condicions de limitació d’aigua Joan Girona. IRTA.
10.30 h Presentació de varietats de noguer en el mercat europeu Laia Abelló. IRTA.
11.00 h Pausa café i visita expositors
12.00 h Opinió dels consumidors sobre el fruit d’algunes varietats de noguer Leontina Lipan i Laia Abelló. IRTA.
12.45 h Linkedin: com crear xarxes estratègiques pel nostre negoci Rosaura Alastruey. Experta en networking professional.
13.05 h Taula Rodona: Com pot afrontar el futur la nostra nou? Modera Neus. Investigadora IRTA Fructicultura. Marc Ferran. Director general de Molirclara-Finca Claranuts. Borja Murube. Director general de Almaco del Guadalquivir S.L. Francisco Caballero. President de la “Asociación Nueces de España”. Joan Bach. Tresorer de l’Associació de Productors de Nous de Catalunya. Juan Antonio Espejo. Asesor tècnic de la “Asociación para la promoción de la nuez de Nerpio” (DOP). Carlos Alcolea. Director tècnic de la DOP “Nuez de Pedroso”.
14.30 h Fi de la jornada. Dinar networking

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

IRTA Mas Bové
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down