Aqüicultura restaurativa al Mediterrani

Sobre l'activitat

Les macroalgues una oportunitat de diversificació de l'activitat aqüícola

La Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, en el marc del Pla Anual de Transferència i Tecnològica (PATT), en col·laboració amb la Comissió General de Pesca de la Mediterrània (GFCM) de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Ràpita, irganitza la jornada d’Aqüicultura restaurativa al Mediterrani: les macroalgues, una oportunitat de diversi icació de l’activitat aqüícola.

L’objectiu és presentar el conveni entre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i la CGPM, iniciativa innovadora per impulsar la creació d’un centre d’Aqüicultura Restaurativa a la Mediterrània Occidental, i es pretén promoure i transferir coneixements per desenvolupar aquesta activitat econòmica entre els productors i les
empreses interessades.

Hi haurà servei de traducció simultània en català i en anglès

Català i anglés
Preu: Gratuït
22/11/2023
09:30h - 17:00h
Places limitades
La Ràpita

Horari

9.30 h Recepció dels assistents
10.15 h Benvinguda i presentació de la jornada Josep Usall. Director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Jesús Gómez. Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) a Terres de l’Ebre. Sergi Tudela. Director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del DACC.
10.30 h Presentació del conveni DACC-CGPM per a promoure la creació d’un centre d’Aqüicultura Restaurativa a la Mediterrània Occidental Sergi Tudela. Director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del DACC. Houssam Hamza. Responsable d’aqüicultura de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM) de l’Organització Mundial de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO)
10.50 h Creació d’un centre d’Aqüicultura Restaurativa a la Mediterrània Occidental: necessitats i pla d’acció Enric Gisbert i Cristóbal Aguilera. IRTA la Ràpita.
11.10 h Esmorzar i networking
11.35 h Aquaculture Demonstration Centres Ahmet Faruk Yesilsu. Subdirector tècnic de l’Institut Central d’Investigació Pesquera (SUMAE), Trebisonda, Turquia.
11.55 h Recursos genètics per iniciar una producció de macroalgues Raül González i Jorge Santamaría. ALGABRAVA.
12.15 h Les macroalgues: una oportunitat de diversificació de l’activitat aqüícola Modera: Jesús Gómez. Director dels Serveis Territorials del DACC a Terres de l’Ebre. Resultats del projecte pilot de cultiu de macroalgues (experiència indoor) Ignasi Gairin i Alicia Estévez. IRTA la Ràpita. Resultats del projecte pilot de cultiu de macroalgues a les badies del Delta (experiència outdoor). Protocol de cultiu de macroalgues0 Raül González i Jorge Santamaría. ALGABRAVA. Cultiu de bivalves al Delta de l'Ebre i altres alternatives Gerardo Bonet. Gerent FEPROMODEL.
13.15 h Dinar i networking
15.00 h La Comissió Europea i el seu recolzament al sector de les algues Maris Stulgis. Responsable de Política de Bioeconomia Blava, Algues i Aqüicultura Marina, Comissió Europea (en línia).
15.20 h Exemple mediterrani de postproducció de macroalgues
15.40 h Exemple del rol de les algues a l’economia circular Fatima El Aamri. Institut Nacional d’Investigació Pesquera de Casablanca (INRH), Marroc.
16.15h Oportunitats FEMPA per a la producció d’algues Itziar Segarra. Subdirectora de Pesca i Aqüicultura del DACC. Sergi Tudela. Director general de Política Marítima i Pesca Sostenible del DACC.
16.40 h Espai de networking

Organitza

Comparteix

Col·labora

Lloc de realització

(IRTA), La Ràpita
IRTA Torre Marimon
08140 Caldes de Montbui, Barcelona
Telèfon: 93 467 40 40
Fax: 93 467 40 42
 
Contactar
Subscriu-te a la Newsletter
Rep totes les novetats
de l’IRTA al teu mail.
 
Fes clic aquí
CENTRES IRTA
magnifierarrow-down